Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Arakçi: ABD ile ‘adil ve eşit’ anlaşmaya varmak için tarihi bir fırsat var

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, “Karşılıklı endişeleri ele alan ve karşılıklı çıkarları sağlayan, emsalsiz bir anlaşmaya varmak için tarihi bir fırsatımız var” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, yarın Cenevre’de ABD ile yapılacak müzakereler öncesinde sanal medya hesabından açıklamada bulundu. İran'ın önceki turda varılan mutabakatlar temelinde, adil ve eşit bir anlaşmaya en kısa sürede ulaşma kararlılığıyla Cenevre'de ABD ile görüşmelere yeniden başlayacağını kaydeden Arakçi, “İran hiçbir koşulda nükleer silah geliştirmeyecek ve barışçıl nükleer teknolojinin nimetlerinden halkımız için yararlanma hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Karşılıklı endişeleri ele alan ve karşılıklı çıkarları sağlayan, emsalsiz bir anlaşmaya varmak için tarihi bir fırsatımız var. Anlaşmaya varmak mümkün ancak bunun için diplomasiye öncelik verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Arakçi, İran'ın egemenliğini savunmak için hiçbir şeyden geri durmayacağını daha önce kanıtladığını belirterek, “Aynı şekilde müzakere masasında da her türlü anlaşmazlığa barışçıl çözüm bulmak için çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Putin, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
  2. Haiti’de tarihi kalede izdiham: 30 ölü
  3. Trump: Hürmüz Boğazı'nı ablukaya alma süreci başlatılacak
  4. İran: Hürmüz Boğazı’nın anahtarı bizim elimizde
  5. İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD mantığımızı ve ilkelerimizi anladı
  6. Pakistan'dan ateşkesin sürmesi çağrısı
  7. Hindistan'da trafik kazası: 13 ölü, 30 yaralı
  8. İran: Tek bir toplantıda anlaşmaya varılmaması doğal
  9. Çin ‘Cielong-3’ roketini uzaya gönderdi
  10. Londra'da ‘Palestine Action’ grubuna destek eyleminde 212 kişi gözaltına alındı

© Copyright 2026

DHA