Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Araştırma: İklim değişikliği nedeniyle 2100'e kadar on binlerce bitki türü yok olabilir

ABD ve İngiltere'de yapılan araştırmalar, 2100'e kadar iklim değişikliği nedeniyle on binlerce bitki türünün yok olabileceğini gösterdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

 

ABD'de yapılan çalışmada uzmanlar, bilgisayarda üretilen modellemeler aracılığıyla dünyadaki bitki türlerinin yüzde 18'ini 2100'e kadar bekleyen senaryoları inceledi. Araştırmacılar, sıcaklık artışı ile yağmur ve kar yağışlarındaki dengesizlikler sebebiyle dünyadaki bitki türlerinin yüzde 7 ile yüzde 16'sının, yaşam alanlarının en az yüzde 90'ını kaybedebileceğini belirledi. Durumun özellikle Arktik ve Akdeniz bölgeleri ile Avustralya'da kötüye gittiğini gözlemleyen bilim insanları, ismi geçen türlerin tamamen yok olabileceğini ortaya koydu.

İngiltere'de yapılan bir başka çalışmada ise uzmanlar, 335 binden fazla türü kapsayan ‘çiçek açan bitkilerin’ yok olma risklerini ölçtü. Bilim insanları, çiçek açan 10 bine yakın türün yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu tespit etti.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  2. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  4. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi
  5. Araştırma: Gözler yaşlanma hızını gösteriyor
  6. İngiltere'de ABD üssü yakında patlayıcı alarmı
  7. Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir
  9. Nepal’de çığ düştü: 10 kişi kayıp
  10. Araştırma: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor

© Copyright 2026

DHA