Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Araştırma: Rafine şeker, hücrelere zarar verip biyolojik yaşlanmayı hızlandırıyor

Bilim insanları, içeriğinde rafine şeker bulunan gıda ürünlerinin, hücrelere zarar vererek kronik inflamasyona yol açtığını belirtti.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

California Üniversitesi'nden bilim insanları, özellikle paketli gıdalarda bulunan rafine şekerin, hücre hasarına yol açıp biyolojik yaşlanmayı hızlandırdığını açıkladı. İçeriğinde rafine şeker bulunan gıda ürünlerinin, hücrelere zarar vererek kronik inflamasyona yol açtığı bildirildi. Kronik inflamasyon; obezite, diyabet, karaciğer ve kalp hastalıklarını tetiklemesinin yanı sıra, çeşitli kanser türlerinin risklerini de artırabiliyor.

Son araştırmalar, işlenmiş gıdaların bir Amerikalının günlük kalori alımının yüzde 60'ını oluşturduğunu ortaya koydu. Şekerli içecek, paketli ekmek, meyveli yoğurt, kahvaltılık gevrek, sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin biyolojik yaşlanmayı hızlandırdığı tespit edildi. 

Beslenme epidemiyoloğu Marialaura Bonaccio, rafine şeker içeren gıdaların, besleyici açıdan yetersiz olmalarının yanı sıra şeker, tuz ve doymuş yağlar açısından da zengin olduklarını söyledi. Bonaccio, “İşlenmiş gıdalar, uzun vadede vücut için toksik maddelerin taşıyıcıları haline gelirler, bu nedenle düzenli tüketimleri oldukça tehlikelidir” dedi.

Diğer Haberler

  1. Malta'dan Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad için taziye mesajı
  2. İran’dan Libya’ya başsağlığı mesajı
  3. İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi
  4. Moskova'da patlama: 3 ölü
  5. Papa 14’üncü Leo'dan dünya genelinde 24 saatlik ateşkes çağrısı
  6. ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü
  7. ABD Adalet Bakanlığı, 30 bin yeni Epstein belgesini daha yayımladı
  8. Çin kıtalararası balistik füze stokladığı iddiasını reddetti
  9. Trump: Benimle aynı fikirde olmayan hiç kimse Fed Başkanı olamayacak
  10. ABD'de yaşlı bakımevinde patlama: 2 ölü

© Copyright 2025

DHA