Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avrupa Adalet Divanı'ndan Macaristan’a 200 milyon Euroluk ceza

Avrupa Birliği Adalet Divanı, sığınma politikasıyla ilgili aldığı 17 Aralık 2020 tarihli kararına uymaması ve uymak için gerekli tedbirleri almaması nedeniyle 200 milyon Euro tutarında toplu ödeme ve gecikme günü başına 1 milyon Euro tutarında ceza ödemesine hükmetti.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA)

Avrupa Birliği Adalet Divanı (CJEU) karar açıklamasında “İltica politikası: Macaristan'a, Adalet Divanı'nın kararına uymaması nedeniyle toplu olarak 200 milyon avro ödeme ve gecikme günü başına 1 milyon avro ceza ödemesi kararı verildi” denildi. Açıklamada Macaristan’ın ortak bir AB politikasına ‘kasıtlı olarak uymadığı’ ve ‘AB hukukunu son derece ciddi bir şekilde ihlal’ ettiği ifadeleri yer aldı.

DİĞER KOMŞU ÜLKELERDE BASKI OLUŞTURDU

Açıklamada ayrıca "Özellikle, Macaristan'ın yükümlülüklerini yerine getirmemesi, mali sorumluluk da dahil olmak üzere AB hukukuna uygun olarak uluslararası koruma için başvuranların kabul edilmesi, başvurularının incelenmesi ve Yasadışı bir şekilde kalan üçüncü ülke vatandaşlarının geri dönüşü, Üye Devletler arasındaki dayanışma ve sorumluluğun adil paylaşımı ilkesini ciddi şekilde baltalamaktadır" denildi.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Umman Meclis Başkanı Al Maawali ile bir araya geldi
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Başbakanı Esedov ile görüştü
  3. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Ayhan, İngiltere'de
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakü’de Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile görüştü
  6. Trump: İran, Hürmüz'den geçiş için para istemedi
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
  8. Bakan Bayraktar, Londra'da enerji dönüşümünün yol haritasını anlattı
  9. Bakan Kurum: Türkiye son 20 yılda yenilenebilir enerji kapasitesini önemli ölçüde artırdı
  10. Bakan Bayraktar: 2035’e kadar iletim ve dağıtım altyapımıza 80 milyar dolarlık dev bir yatırım planı yürütüyoruz

© Copyright 2026

DHA