Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avustralya, İsrail’in ‘WCK soruşturmasına’ danışman atadı

Avustralya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in World Central Kitchen (WCK) çalışanlarının öldürüldüğü saldırıya ilişkin başlattığı soruşturmaya Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Mark Donald Binskin’in danışman olarak atandığını duyurdu.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

Avustralya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Mark Binskin, İsrail Savunma Güçlerinin Zomi Frankcom ve 6 World Central Kitchen meslektaşının ölümüne neden olan saldırısına İsrail'in verdiği yanıt konusunda Avustralya Hükümetinin Özel Danışmanı olarak görev yapacak. Binskin, Zomi ve meslektaşlarının ölümüne neden olan saldırıya verilen yanıt konusunda İsrail ve İsrail Savunma Kuvvetleri ile temaslarda bulunacaktır. Avustralya, İsrail Hükümetine bu angajmanın kolaylaştırılması yönündeki beklentimizi ve güvenimizi açıkça ifade etmiştir” denildi.

NE YAPACAK?

Bakanlık, Binskin’in WCK saldırısının soruşturulmasına ilişkin düzenlemeleri, operasyonel anlamda İsrail güçlerinin politika ve prosedürlerini, sorumluların hesap vermesi için alınan önlemleri, ek soruşturma gerekip gerekmediğini ve bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için alınan tedbirleri inceleceğini belirtti.

Binskin’in Avustralya Hükümeti’ne tavsiyelerde de bulunacağı ifade edilerek, “Özel Danışman, soruşturmanın tam ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve sorumluların hesap vermesinin sağlanması amacıyla yapılabilecek diğer beyan ve eylemlerle ilgili olarak Avustralya Hükümetine tavsiyelerde bulunacaktır” denildi.

Diğer Haberler

  1. Bilim insanları, Mısır piramitlerinin inşası hakkında yeni bulgulara ulaştı
  2. İngiltere, eğitimde cinsel sağlık içeriklerine yaş sınırı getirdi
  3. Emine Erdoğan'dan Nijerya'da kanserle mücadele çağrısı
  4. Egyptian and Turkish tourism partners came together in Istanbul
  5. Avustralyalı milyarder, yağlı boya portresinin müzeden kaldırılmasını istedi
  6. Fransa’nın Yeni Kaledonya Adası’ndaki isyanlarda 206 gözaltı
  7. Emine Erdoğan, Nijerya’da
  8. Netanyahu: Refah’tan yarım milyon insan tahliye edildi
  9. Putin’in Çin ziyareti başladı
  10. CENTCOM: Geçici iskele kuruldu, yardım kamyonları karaya çıkacak

© Copyright 2024

DHA