Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ay'a insanlı görevin tarihi belli oldu

NASA’nın, Artemis II göreviyle 2026’nın başlarında astronotları Ay yörüngesine göndermeye hazırlandığı bildirildi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis II göreviyle 2026’nın başlarında astronotları Ay yörüngesine göndermeye hazırlanıyor. Bu, yarım yüzyıldan uzun bir süredir Ay’ın etrafında yapılacak ilk insanlı uçuş olacak. NASA yetkilileri, yaşanan ertelemelerin ardından Artemis II’nin en geç Nisan 2026’da fırlatılabileceğini açıkladı. Ajansın üst düzey yöneticilerinden Lakiesha Hawkins, “Bu taahhüdümüzü yerine getirmek istiyoruz” dedi.

Görevde üç Amerikalı ve bir Kanadalı astronotun bulunacağı belirtildi. Astronotların; Christina Hammock Koch (NASA), Reid Wiseman (NASA, görev komutanı), Victor Glover (NASA) ve Jeremy Hansen (Kanada Uzay Ajansı) olduğu kaydedildi.

NASA tarafından yapılan açıklamada, mürettebatın Ay’ın etrafında dolaşacağı ancak yüzeye inmeyeceği aktarıldı. Ay’a iniş hedefinin ise Artemis III göreviyle gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı. Artemis II’nin başarıyla tamamlanması halinde, 1972’deki Apollo 17’den bu yana ilk kez Ay yörüngesine astronot gönderilmiş olacağı da belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Macron’dan AB üyelerine çağrı
  2. Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere yola çıktı
  3. Hamaney'den 2 bin 108 mahkuma af veya ceza indirimi
  4. Bakan Bolat, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Ataguliev ile görüştü
  5. Rusya: Ukrayna müzakerelerinin devam etmesini bekliyoruz
  6. Bakan Bolat, Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katıldı
  7. ABD-Ermenistan arasında 11 milyon dolarlık İHA anlaşması
  8. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı’na katıldı
  9. İran: Müzakereler konusunda çaba gösteren Türkiye'ye teşekkür ediyoruz
  10. Venüs’te gizli tüneller keşfedildi

© Copyright 2026

DHA