Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a ültimatom

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın sivilleri hedef almasına ilişkin, "Azerbaycan tarafı tüm bunlara layıkıyla cevap verecek." ifadesini kullandı.

ABONE OL
Azerbaycan, (DHA)

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. Gence şehri Ermenistan saldırısında en kaza döndü. Ermenistan'ın saldırılarına ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İham Aliyev yaptığı açıklamada, "Azerbaycan tarafı tüm bunlara layıkıyla cevap verecek." dedi.



Aliyev açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Ermenistan ateşkesi ihlal etti ve Gence'deki sivillere roket attı. Bu bir savaş suçu ve Cenevre Sözleşmelerinin ağır bir ihlalidir. Roket saldırısı Ermenistan'ın Vardenis bölgesinden yapıldı. Sonuç olarak 41 Azerbaycanlı sivil öldürüldü ve 200'den fazla kişi yaralandı. Ermeni tarafının amacı kurtarılan bölgeleri yeniden işgal etmektir. Ermenistan'ın askeri ve siyasi liderliği suçlarından sorumludur. Azerbaycan tarafı tüm bunlara haysiyetle cevap verecek! Rus arabuluculuğundaki görüşmelere saygısızlık ve Ermeni faşizminin bir başka tezahürü. Bu aşağılık işler Azerbaycan halkının iradesini asla bozamaz!"

Diğer Haberler

  1. Bakan Şimşek, 23’üncü Doha Forumu’na katıldı
  2. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Şara tarafından kabul edildi
  3. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Suriye’ye resmi ziyarette bulundu
  4. Sri Lanka'da Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 kişi hayatını kaybetti
  5. Zelenskiy: Rus ordusu 653 İHA ve 51 füze ile saldırı düzenledi
  6. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, Uluslararası Toplum Akademisi’nin açılışına katıldı
  7. Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı
  8. Bakan Işıkhan, TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev ile bir araya geldi
  9. Yunanistan’da ‘Byron Fırtınası’ etkili oldu
  10. Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Lübnan Başbakanı Selam ile Katar'da görüştü

© Copyright 2025

DHA