Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü : Gözlem noktasında Türkiye de olacak

Ermenistan, Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından ateşkes nasıl denetlenecek sorusuna yanıt veren  Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü Leyla Abdulleyeva, " Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan giderse de anlaşma değişmez. Anlaşmaya göre çekilme 20 gün içinde tamamlanacak.Türkiye ve Rusya bölgede barış gücü görevi yapacak" dedi.

ABONE OL
Azerbaycan, (DHA)

Dağlık Karabağ savaşı 44 sonra Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlandı. Azerbaycan'ın 30 yıllık Karabağ hasreti biterken, Rusya arabuluculuğuyla ateşkes ilan edildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Leyla Abdullayeva, bundan sonraki süreci Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlattı.


"GÖZLEM NOKTALARINDA TÜRKİYE'DE OLACAK"


Abdullayeva, Ermenistan ile imzalanan anlaşmanın 5’inci maddesine değinerek,“Anlaşmaların uygulanmasına dair kontrolün sağlanması amacıyla kontrol merkezi oluşturulacak. Anlaşmada herhangi bir ülkenin adı geçmiyor. Bu kafalarsa soru işaretine neden olabilir ancak, bölgede hayata geçirilecek kontrol ve gözlem merkezinde Rusya ile birlikte Türkiye’de yer alacak.Türkiye'nin de ateşkes gözlem noktalarında olacağı kesin” diye konuştu. Abdullayeva, Azerbaycan'ın her daim yanında olan Türkiye'ye teşekkür etti.


"ERMENİSTAN 20 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEK"


DHA'ya konuşan Abdullayeva, Ermenistan'ın çekilmesine yönelik de açıklamalarda bulunarak, " Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan giderse de anlaşma değişmez. Anlaşmaya göre çekilme 20 gün içinde tamamlanacak" dedi.

Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD bizden sıfır uranyum zenginleştirme talep etmedi
  2. Japonya'da tapınakta yangın: 5 ölü
  3. Kremlin: Ukrayna ile yapılan müzakereler konusunda yüksek beklenti içinde değiliz
  4. Zelenskiy: 10 bin Kuzey Koreli asker Rusya topraklarında
  5. Lavrov ve Arakçi telefonda görüştü
  6. ABD ve Endonezya arasında ticaret anlaşması imzalandı
  7. Trump: Venezuela'dan aldığımız 50 milyon varil petrol yola çıktı
  8. İran'dan ABD ile iş birliği açıklaması: Her şey mümkün
  9. Fransa, AB Komisyonu’nun Gazze Barış Kurulu toplantısına katılmasına tepki gösterdi
  10. İngiltere Kralı Charles'ın kardeşi Prens Andrew serbest bırakıldı

© Copyright 2026

DHA