Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerinin terk ettiği silah ve mühimmatı ele geçirdi

Azerbaycan ordusu, Karabağ bölgesi ve Kelbecer’de Ermeni güçlerinin terk ettiği çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan silahlı kuvvetleri birliklerine ve yasadışı Ermeni silahlı gruplarına ait askeri teçhizat, silah ve mühimmat bir kez daha Kelbecer’de ele geçirildi. Toplar, askeri araçlar, el bombaları ve diğer mühimmat Kelbecer bölgesindeki toplama noktasına nakledildi” denildi.

BİNALAR, SİLAH DEPOSU OLARAK KULLANILMIŞ

Bakanlık, sivil altyapı tesislerinin ve terk edilmiş birçok binanın silah deposu olarak kullanıldığını aktardı. Açıklamada, “Ermenistan silahlı kuvvetlerine bağlı birlikler ve yasadışı Ermeni silahlı gruplar tarafından sivil altyapının askeri amaçlarla kullanıldığı bir kez daha ortaya çıktı. Anti-terör operasyonunun ardından Karabağ ekonomik bölgesindeki terk edilmiş binaların incelenmesi sırasında, bu nesnelerin mühimmat deposu olarak kullanıldığı tespit edildi. Keşfedilen silah ve mühimmatla dolu kasalara, çeşitli tipte bomba atarlara ait mermilere, ‘Kornet’ tipi tanksavar füzeleri, askeri üniforma setlerine ve zırhlı kasklara el konuldu” ifadeleri kullanıldı.


 

Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Al Saud ile fuar açılışı yaptı
  2. Bakan Bayraktar, Iraklı mevkidaşı Vahib ile görüştü
  3. Kremlin: Putin, Ukrayna'da seçim günü saldırıları durdurmaya hazır
  4. Bakan Bayraktar, Özbekistanlı mevkidaşı Khodjaev ile görüştü
  5. 2026 Nobel Ekonomi Ödülü, Robert E. Hall ve Michael Woodford'a verildi
  6. Bakan Bayraktar, Libyalı mevkidaşı Abdulsadek ile görüştü
  7. Bakan Bayraktar, Suudi Arabistan'da: Geniş kapsamlı iş birliği sayesinde enerji piyasalarının dayanıklılığını gösterebiliriz
  8. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Ateşkes çağrısını tam olarak destekliyorum
  9. Zelenskiy: Ukrayna enerji ateşkesini destekliyor, Rusya'nın da desteklemesi önemli
  10. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Suudi Arabistan ile Husiler arasında diyaloğun başlaması için yardıma hazırız

© Copyright 2026

DHA