Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bolat, Kamerun'da ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kamerun’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından hayata geçirilen ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret etti.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kamerun’un başkenti Yaounde’de, TİKA tarafından hayata geçirilen ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret ederek yürütülen anlamlı çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Sokakta yaşayan ve eğitim imkanlarından uzak kalmış Afrikalı çocukların korunması, meslek edinmesi ve hayata yeniden kazandırılması amacıyla kurulan bu atölyede gençlerin üretime katıldığını, emekleriyle geleceğe umutla baktığını görmek bizleri son derece memnun etti” ifadelerini kullandı.

TİKA’nın desteğiyle kurulan atölyede yaklaşık 180 gencin eğitim almasının, sadece bireylerin değil, toplumların da yarınlarına yapılan kıymetli bir yatırım niteliğinde olduğunu belirten Bakan Bolat, “Bu ziyaretimiz vesilesiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile kurulan ve dünyanın birçok noktasında faaliyet yürüten TİKA’mızın Başkanı Sayın Abdullah Eren ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, yürütülen çalışmalar dolayısıyla kendilerine teşekkür ettik. Mazlum ve ihtiyaç sahibi coğrafyalara umut olan bu kıymetli hizmetlerin artarak devam etmesinin önemini bir kez daha ifade ettik. Türkiye olarak; Cumhurbaşkanımızın veciz sözü olan ‘Dünya beşten büyüktür’ şiarıyla, gönül coğrafyamızın her köşesinde, merhameti ve emeği önceleyen projelerle, kardeşlerimizin yanında olmaya, umut olan bu güzel hikâyeleri çoğaltmaya devam edeceğiz inşallah” açıklamasında bulundu.


Diğer Haberler

  1. İngiltere ve Fransa'nın başkanlığında Hürmüz Boğazı toplantısı düzenlenecek
  2. Çin: Tek taraflı yaptırımlara karşıyız
  3. ‘MV Hondius’ gemisinden tahliye edilen iki kişinin hantavirüs testleri pozitif çıktı
  4. Netanyahu, ABD-İran müzakereleri gündemiyle güvenlik toplantısı düzenleyecek
  5. İran: ABD mantık dışı taleplerinde ısrar ediyor
  6. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan İçişleri ve Adalet Bakanı Sainbuyan Amarsaikhan ile görüştü
  7. Araştırma: Yaşlılarda fazla kahve tüketimi kronik ağrıları artırıyor
  8. Eski Tayland Başbakanı Thaksin Şinavatra şartlı tahliye edildi
  9. Zelenskiy'den anlaşma için görüşebileceğini söyleyen Putin'e yanıt
  10. Netanyahu: ABD'nin İsrail'e mali ve askeri yardımlarını sonlandırma zamanı geldi

© Copyright 2026

DHA