Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan'dan önemli görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde bulunduğu Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud ile görüştü.

ABONE OL
BREZİLYA, (DHA)

BAKAN FİDAN, BRAZİLYA'DA SUUDİ MEVKİDAŞI FAYSAL BİN FERHAN İLE GÖRÜŞTÜ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud: Görüşmede, Gazze’de acil ateşkes ve iki devletli çözüm için bölge ülkelerinin atabileceği adımlar görüşüldü.

Bakan Fidan bu kapsamda Antalya Diplomasi Forumu’nda düzenlenecek Gazze Paneli’nin önemli bir fırsat oluşturacağını mevkidaşına iletti.

Görüşmede ayrıca, ikili ve ekonomik ilişkiler ile sanayii savunma alanındaki işbirliği ele alındı.

BAKAN FİDAN, FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI SEJOURNE İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmede üst düzey ziyaret takvimi, bölgesel konular ve Türkiye - AB ilişkileri ele alındı. Bakan Fidan, Gazze’deki durumun daha da kötüleşmesinin engellenmesini teminen acil adım atılması gerektiğini, bu konuda BM uluslararası toplumun birlik içinde hareket etmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Ukrayna’daki savaşın bu ülkenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Fidan, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin diğer aday ülkelerden ayrı tutulmasının stratejik hata olacağını belirtti.

 

 

Diğer Haberler

  1. NASA’nın Roman Uzay Teleskobu ilk ışığı yakaladı
  2. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı
  3. California'da deniz seviyesi 30 santimetre yükselecek
  4. Girne açıklarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  5. AB'den Ukrayna'ya 2,9 milyar avroluk mali destek
  6. MSB’den Somali Silahlı Kuvvetleri gazilerine protez bacak desteği
  7. Girit Adası'nda şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti
  8. Türkiye ile Fransa arasında ‘Savunma İş Birliği Yol Haritası’ imzalandı
  9. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Belçika’da
  10. ABD Savunma Bakanı Hegseth: Ordu bir günlüğüne faaliyetlerine ara verecek

© Copyright 2026

DHA