Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan'dan önemli görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde bulunduğu Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud ile görüştü.

ABONE OL
BREZİLYA, (DHA)

BAKAN FİDAN, BRAZİLYA'DA SUUDİ MEVKİDAŞI FAYSAL BİN FERHAN İLE GÖRÜŞTÜ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud: Görüşmede, Gazze’de acil ateşkes ve iki devletli çözüm için bölge ülkelerinin atabileceği adımlar görüşüldü.

Bakan Fidan bu kapsamda Antalya Diplomasi Forumu’nda düzenlenecek Gazze Paneli’nin önemli bir fırsat oluşturacağını mevkidaşına iletti.

Görüşmede ayrıca, ikili ve ekonomik ilişkiler ile sanayii savunma alanındaki işbirliği ele alındı.

BAKAN FİDAN, FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI SEJOURNE İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmede üst düzey ziyaret takvimi, bölgesel konular ve Türkiye - AB ilişkileri ele alındı. Bakan Fidan, Gazze’deki durumun daha da kötüleşmesinin engellenmesini teminen acil adım atılması gerektiğini, bu konuda BM uluslararası toplumun birlik içinde hareket etmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Ukrayna’daki savaşın bu ülkenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Fidan, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin diğer aday ülkelerden ayrı tutulmasının stratejik hata olacağını belirtti.

 

 

Diğer Haberler

  1. Çin Başbakan Yardımcısı He, ABD Hazine Bakanı Bessent ve Ticaret Temsilcisi Greer ile görüştü
  2. Maduro: Hepsini yenilgiye uğrattık
  3. Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, Ukrayna heyetiyle görüştü
  4. ABD, Lübnan'a 90,5 milyon dolarlık askeri araçların olası satışını onayladı
  5. Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama
  6. BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
  7. Trump'a ‘FIFA Barış Ödülü’ verildi
  8. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  9. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  10. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi

© Copyright 2025

DHA