Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kacır, Çinli mevkidaşı Yin Hejun ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hejun ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve inovasyon iş birliklerini değerlendirdiklerini bildirdi.

ABONE OL
ÇİN, (DHA) -

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çin'de gerçekleştirdiği temaslara ilişkin açıklamada bulundu. Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hejun ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kacır, iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki iş birliklerinin ele alındığını vurguladı.

 

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) öncülüğünde düzenlenen 'Geleceğin Yatırım Konferansı'na katıldığını aktaran Bakan Kacır, “Yapay zeka ile değişen ekonomilerde oluşacak fırsatların adil ve kapsayıcı şekilde dünyaya taşınabilmesi için atılması gereken adımlara dair Türkiye'nin görüşlerini ve yaklaşımını vurguladım. Ülkemizin güçlü sanayi ve teknoloji ekosistemini, yapay zeka alanındaki vizyonumuzu paylaştım” ifadelerini kullandı.

 

Kacır ayrıca Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Büyükelçi Selçuk Ünal ve büyükelçilik personeliyle bir araya geldiğini kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Fransa'da dünkü eylemlerde 1314 kişi gözaltına alındı
  2. Rusya’dan üçlü müzakere açıklaması
  3. Brezilya'da halk, devlet başkanı seçiminin ikinci turu için sandık başına gitti
  4. İran: Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız
  5. Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi
  6. İran: Hürmüz Boğazı'nın yönetimi eskisi gibi olmayacak
  7. KKTC Sağlık Bakanı Dinçyürek görevinden istifa edeceğini açıkladı
  8. Çin'de Champi Tayfunu nedeniyle 60 binden fazla kişi tahliye edildi
  9. Asrın inşa seferberliği ABD basının gündeminde
  10. Bulgaristan'da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında

© Copyright 2026

DHA