Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bayırbucak’taki Türkmen köylerinde orman yangınları sürüyor

Suriye’nin Lazkiye iline bağlı Türkmen Dağı Bayır-Bucak mevkiinde 5 Temmuz’da başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yangını söndürmek için müdahaleler devam ediyor. İHH Afet Yönetimi Departmanı’na bağlı ekipler de yangın bölgesine intikal ederek söndürme çalışmalarına katıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Yangınlardan, Bayırbucak ve Qastal Ma‘af çevresindeki çok sayıda köy etkilendi. Zorlu arazi, mayınlı alanlar ve rüzgâr, yangının hızlı yayılmasına sebep oldu.

Suriye Afet ve Acil Durum Bakanlığı, 62’den fazla itfaiye ekibi ve 250’ye yakın personel sevk etti. Türkiye, Ürdün, Lübnan’dan gelen helikopterlerle havadan müdahale güçlendi. Türkiye, 2 uçak, 11 araç ve personel desteği verdi.

Yangınlar, şiddetli sıcaklıklar, yüksek rüzgar, patlamamış mühimmatlar ve su kıtlığı sebebiyle hızla yayıldı. İlk etapta yangının yüzde 90’ı kontrol altına alınmış olsa da, yangın bazı bölgelerde yeniden alevlendi.

İHH EKİPLERİNDEN ÇALIŞMALARA DESTEK

İHH ekipleri de, yangınların başladığı 5 Temmuz’dan itibaren yangın bölgelerine intikal ederek söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangının üçüncü günü itibarıyla vardiye sistemine geçen ekipler, müdahale çalışmalarına devam etti. Türkmendağı Kastal ve El Bueke mevkiileri ile Kerenkük köyünde söndürme çalışmaları yapıldı.

Yangının kısmen kontrol altına alınması ve Türkiye'den desteğe giden hava araçlarının hummalı çalışmaları sebebiyle İHH ekipleri Suriye’den Türkiye’ye geçti. Olası bir destek talebine karşı 15 gönüllü göreve hazır bir şekilde bekliyor.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: SDG, Suriye'ye entegre olmalı
  2. Türkiye-Azerbaycan KEK 12'nci Dönem Toplantısı Bakü’de yapıldı
  3. Tayland ve Kamboçya, ASEAN toplantısının ardından ateşkese varamadı
  4. Danimarka’dan, ABD'ye ‘Grönland’ tepkisi
  5. AB, Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı
  6. Sydney saldırganlarının atış talimi görüntüleri ortaya çıktı
  7. Papua Yeni Gine'de 6.5 büyüklüğünde deprem
  8. Bakan Güler, Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Ebu Kasra ile bir araya geldi
  9. UNRWA: Sistematik olarak hedef alınıyoruz
  10. Dışişleri Bakanı Fidan, Milli Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalın, Suriye'de

© Copyright 2025

DHA