Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beyaz Saray Sözcüsü: Rusya-Ukrayna Savaşı bu hafta bitebilir

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için bu hafta bir anlaşma sağlayabileceğini söyledi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Washington'da düzenlenen ‘Muhafazakar Siyasi Eylem Komitesi (CPAC) 2025 Yıllık Toplantısı'nın dönüşünde Beyaz Saray'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Leavitt, Trump ile ekibinin Rusya ve Ukrayna taraflarıyla savaşın son bulmasına yönelik müzakereleri sürdürme amacında olduklarını vurgulayarak, bu hafta içinde savaşın bitmesine yönelik bir anlaşmaya varılabileceğini kaydetti.

Trump'ın savaşı bitirmek konusunda kendinden emin olduğunu bildiren Leavitt, olası anlaşmanın ABD'nin harcamalarını telafi edebileceğini, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve Ukrayna'nın yeniden inşası için önemli olduğunu aktardı.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hırvatistan Başbakanı Plenkovic ile bir araya geldi
  2. Japonya Başbakanı Takaichi, IEA Başkanı Birol ile görüştü
  3. Irak Savunma Bakanlığı: Hava saldırısında 7 asker hayatını kaybetti
  4. Kolombiya'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi
  5. Suudi Arabistan: 28 İHA ve 1 balistik füze saldırısı engellendi
  6. Trump'tan Macaristan Başbakanı Orban'a destek mesajı
  7. Zelenskiy: Rusya savaşı bitirmek istemiyor
  8. Kuveyt: Petrol üretiminde yeni bir kısıtlamaya gidildi
  9. İran: Buşehr Nükleer Enerji Santrali sahasına füze isabet etti
  10. Trump: İstediğimiz her şeyi biz kontrol edeceğiz

© Copyright 2026

DHA