Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beyaz Saray’dan UNIFIL açıklaması

Beyaz Saray, İsrail dahil herkesin Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) rolüne saygı duyması gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, İsrail'in UNIFIL unsurlarına yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirme yaptı. Kirby, UNIFIL’in Lübnan'da barışı koruma anlamında önemli bir rol oynadığını belirterek, “Biz bu role saygı duyuyoruz ve İsrail dahil herkesin bu role saygı duymasını istiyoruz. Endişelerimizi İsrail tarafına açıkça ifade ettik” dedi.

Kirby, İsrail ordusunun Beyrut'ta nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Hizbullah'a karşı ‘operasyon’ yaparken dikkatli olması gerektiğini de söylediklerini kaydederek, "Onlar, bu operasyonlarını sivillerin veya BM Barış Gücü unsurlarının hayatlarını tehlikeye atmayacak şekilde yapma sorumluluğunu da taşıyor" diye konuştu.

İsrail ordusunun son günlerdeki saldırılarında bazı Lübnan askerlerinin de hayatını kaybettiğini hatırlatan John Kirby, "Bu kabul edilemez ve bu konuda daha fazla detay için İsraillilere baskı yapıyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  2. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi
  3. KKTC'de 15 Temmuz'un 10'uncu yılı anıldı
  4. Dışişleri Bakanı Fidan: FETÖ artık kullanım değeri bitmiş bir yapıdır
  5. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bini aştı
  6. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 734'e yükseldi
  7. İran Devrim Muhafızları, Kuveyt'teki ABD hedeflerini vurdu
  8. CENTCOM'dan İran'a yeni dalga hava saldırısı: Onlarca askeri hedef vuruldu
  9. Trump'tan İran'a tehdit: Müzakere olmazsa enerji santrallerini ve köprüleri vuracağız
  10. Trump: Hürmüz Boğazı İran hariç herkese açık

© Copyright 2026

DHA