Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bilim insanları, bazı kişilerin neden Kovid olmadığını buldu

İngiliz bilim insanları, Kovid-19 üzerine yaptıkları bilimsel çalışmada, bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Kovid-19 olmadıklarını tespit etti. Bu kişilerin burunlarındaki özel hücrelerin, virüs yayılmadan önce fark ettiklerini ve vücutlarında virüse maruz kalmadan önce HLA-DQA2 adı verilen bir genin yüksek seviyelerde olduğunu belirledi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

İngiltere merkezli Imperial College London bünyesinde yürütülen bir Kovid-19 bilimsel çalışmasının bir parçası olarak bilim insanları, Kovid-19’a neden olan SARS-CoV-2 virüsüyle mücadele edebilen kişilerin, sürekli hastalıktan kaçınmalarına yardımcı olan benzersiz bağışıklık tepkilerine sahip olduğunu buldu. Kişi virüse maruz kalmadan önce ve sonra elde edilen bulgulara göre burun astarındaki lokal bir bağışıklık tepkisinin, bireylerin virüsü tanımlamasına ve enfeksiyona neden olacak bir yer edinmesini engellemesine olanak tanıdığı ifade edildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

“Virüsü hemen temizleyen bireyler, tipik bir yaygın bağışıklık tepkisi göstermedi; bunun yerine, burunda daha önce hiç görülmemiş, incelikli, doğuştan gelen bağışıklık tepkileri oluştu. Araştırmacılar, HLA-DQA2 adı verilen bir genin maruz kalmadan önce yüksek düzeyde bulunmasının, insanların uzun süreli bir enfeksiyonun yayılmasını önlemesine de yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Diğer Haberler

  1. Trump’tan Kanada’ya yaptırım kararı
  2. Çin Devlet Başkanı Şi, Ürdün Kralı 2’nci Abdullah ile görüştü
  3. İran Meclis Başkanı Kalibaf'tan Trump'a yanıt
  4. Kremlin: İngiltere, Ukrayna krizinin barış sürecini engellemek için düzenli adımlar atıyor
  5. Macaristan'da savaş uçağı düştü
  6. UKMTO: Suudi Arabistan açıklarında bir gemi vuruldu
  7. İran: ABD zafer yanılsaması içinde
  8. ABD'nin Nevada eyaletindeki orman yangınında 42 bin kişiye tahliye emri verildi
  9. ABD: İran'da son oyuna giriyoruz
  10. Gine'de çöp depolama alanında heyelan: 30 ölü, 22 yaralı

© Copyright 2026

DHA