Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM: Afganistan'daki deprem, bölgedeki su sorununu daha da kötüleştirdi

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Afganistan'da 31 Ağustos'ta meydana gelen depremin, bölgede var olan su problemini daha da kötüleştirdiğini bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen günlük basın toplantısında, Afganistan'daki depreme dair açıklamada bulundu. Depremle ilgili son bilgileri aktaran Dujarric, 6 büyüklüğündeki depremde, daha önce yaşanan sel felaketleri nedeniyle zarar gören su kaynaklarının durumunun daha kötüleştiğini belirtti.

Yaklaşık 84 bin kişinin etkilendiği doğal afette 6 bin 700 evin yıkıldığını kaydeden Dujarric, BM'nin insani yardım çalışanlarının deprem bölgesinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Diğer Haberler

  1. Vance: Başkan Trump'ın tüm seçenekleri masada duruyor
  2. AB Konseyi, 8 üye ülkenin SAFE programı planlarını onayladı
  3. Arakçi’den nükleer silah açıklaması
  4. New York'ta kilisede patlama: 5 yaralı
  5. ABD Başkanı Trump’tan ramazan mesajı
  6. Pezeşkiyan: Müzakereler Hamaney’in onayıyla yürütülüyor
  7. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Kapsamlı yol haritası üzerinde mutabık kaldık
  8. ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de üç tekneyi vurdu: 11 ölü
  9. Zelenskiy: Rusya'nın elinden 2 bin çocuğumuzu kurtardık
  10. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaştık

© Copyright 2026

DHA