Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Genel Sekreteri Guterres: Dünya genelinde 673 milyon insan her gece aç yatıyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Bugün dünya genelinde 673 milyon insan her gece aç yatıyor. Çok daha fazlası ise bir sonraki öğünlerini ne zaman yiyecekleri konusunda her gün belirsizlikle karşı karşıya” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Gıda Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Guterres, “80 yıl önce, savaşın harap ettiği bir dünyada ülkeler açlığı yenmek için bir araya geldi. O zamandan bu yana geçen on yıllar içinde dünya çarpıcı ilerlemeler kaydetti. Ancak son dönemde yaşanan krizler, bu kazanımları sürdürmek istiyorsak gardımızı düşüremeyeceğimizi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Açlığı sona erdirmek ile herkese sağlıklı gıda sağlamak için gerekli araçlara, bilgiye ve kaynaklara sahip olduklarını belirten Guterres, “İhtiyacımız olan şey birliktir. Bugün dünya genelinde 673 milyon insan her gece aç yatıyor. Çok daha fazlası ise bir sonraki öğünlerini ne zaman yiyecekleri konusunda her gün belirsizlikle karşı karşıya. Küresel ilerleme çok yavaş ve bazı bölgelerde tersine dönüyor. On yıllar boyunca, artan obeziteden gıda güvenliğini tehdit eden iklim şoklarına kadar yeni zorluklar ortaya çıktı. Utanç verici bir şekilde, açlık bir silah olarak kullanılıyor. Çatışma durumlarında insanların kıtlık nedeniyle açlık çekmesi gibi korkunç bir gerçekle karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılın Dünya Gıda Günü teması olan ‘Daha İyi Gıda ve Daha İyi Bir Gelecek için El Ele’nin, sınırlar, sektörler ve topluluklar arasında dayanışma çağrısı olduğunu aktaran Guterres, “Bu tema, temmuz ayında düzenlenen Gıda Sistemleri Durum Değerlendirmesi toplantısında ülkeler tarafından dile getirilen öncelikleri ve eylem için 6 temel alan belirleyen Birleşmiş Milletler Eylem Çağrısı'nı yansıtmaktadır. Buna yanıt verelim. İnsanları besleyen ve gezegeni koruyan gıda sistemleri inşa etmek için bir kez daha bir araya gelelim” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

  1. Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1000’i aştı
  2. Zelenskiy: Rusya, 30 füze ve 450'den fazla İHA ile saldırı düzenledi
  3. Suriye’de düğün esnasında patlama: 33 yaralı
  4. AB, Rusya'nın yaklaşık 210 milyar avroluk varlıklarını süresiz dondurdu
  5. Filistin Devlet Başkanı Abbas, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
  6. Trump: Ben akıllı bir sesim ve dinlenmeliyim
  7. BM Genel Kurulu, Gazze'ye insani yardımlara tam izin verecek karar tasarısını onayladı
  8. Trump: Tayland ve Kamboçya ateşkesi kabul etti
  9. Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkmenistan’da görüştü
  10. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tokel, Şam Büyükelçisi Köroğlu’nu ziyaret etti

© Copyright 2025

DHA