Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Genel Sekreteri Guterres'ten '7 Ekim' mesajı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 7 Ekim'de meydana gelen korkunç olaylara odaklanmak gerektiğini söyleyerek, Orta Doğu'daki acılara son verilmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 7 Ekim dolayısıyla bir video mesaj yayınladı.

Uluslararası toplumun 'Hamas'ın korkunç faaliyetleri'ni kınaması gerektiğini belirten Guterres, 7 Ekim'de meydana gelen olaylara odaklanılması gerektiğini söyledi.

Esirlerin serbest bırakılmasının ve silahların susturulmasının zamanı geldiğini ifade eden Guterres, “Barış, uluslararası hukuk ve adalet zamanı. Birleşmiş Milletler bu hedeflere ulaşma konusunda tamamen kararlı. Kan ve bölünmenin ortasında umuda tutunmalı, tüm Orta Doğu'daki acı ve şiddete son vermeliyiz" dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail, Filistin ve diğer ülkelerde kalıcı çözümü sağlamak için çalışmaktan vazgeçilmemesi gerektiğini belirterek ancak bu şekilde bölge ülkelerinin barış, onur ve saygı içinde bir arada yaşayabileceğini söyledi.

Diğer Haberler

  1. Polonya’nın Paris Büyükelçisi sahte diploma soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırıldı
  2. California’da sel uyarısı
  3. Hindistan’da kaza: 9 ölü, 21 yaralı
  4. Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da ilk kez Noel ayini yönetti
  5. Cezayir’de Fransız sömürgeciliği suç ilan edildi
  6. Nijerya’da camiye bombalı saldırı: 5 ölü
  7. Macaristan Başbakanı Orban: AB dağılma sürecinde
  8. İtalya Başbakanı Meloni: Bu yıl zordu ama 2026 daha da zor olacak
  9. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Trump, 2025'te 8 savaş bitirdi
  10. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD’nin müzakere anlayışını ‘dayatma’ olarak nitelendirdi

© Copyright 2025

DHA