Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten ateşkes açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasının onaylanmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkese ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Guterres, "Başkan Donald Trump'ın sunduğu öneriye dayanarak Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması için varılan anlaşmanın duyurulmasını memnuniyetle karşılıyorum. Anlaşmaya yönelik diplomatik çabaları nedeniyle ABD, Katar, Mısır ve Türkiye'yi de takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili herkesi anlaşmanın şartlarına uymaya çağıran Guterres, tüm rehinelerin serbest bırakılması, kalıcı bir ateşkes ve Gazze'ye insani yardımların derhal girişinin sağlanması gerektiğini belirtti. Guterres, acıların sora ermesi gerektiğini vurgulayarak, "Tüm paydaşları işgalin sona erdirilmesi, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının tanınması, İsrailliler ile Filistinlilerin barış ve güvenlik içinde yaşamalarını sağlayacak iki devletli bir çözüme ulaşılması yönünde güvenilir bir siyasi yol oluşturmak için bu önemli fırsatı değerlendirmeye çağırıyorum" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. El Salvador'da 'Türkiye Parkı' açıldı
  2. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
  3. Pezeşkiyan'dan Körfez ülkelerine mesaj: Düşmanlarımızın savaşı topraklarınızdan yürütmesine izin vermeyin
  4. Bakan Kurum, New York'ta gerçekleştirdiği temaslarını değerlendirdi
  5. Yemen'deki Husiler, İsrail'e füze fırlattı
  6. Trump: NATO bizim yanımızda değilse, biz neden onların yanında olalım ki?
  7. Arakçi: İran, İsrail'in işlediği suçların bedelini ağır bir şekilde ödetecek
  8. Trump: İran'la müzakereler sürüyor
  9. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1142'ye yükseldi
  10. İran: Bölgedeki üslerinde askerlerini koruyamayan ABD, onları topraklarımızda nasıl koruyabilir?

© Copyright 2026

DHA