Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Venezuela açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesinde, uluslararası hukuk kurallarına saygı gösterilmemiş olması nedeniyle endişe duyduğunu bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesi üzerine acil toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde Genel Sekreter Antonio Guterres adına konuştu. DiCarlo, ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesi ile ilgili, “3 Ocak askeri harekatıyla ilgili olarak uluslararası hukuk kurallarına saygı gösterilmemiş olmasından derin endişe duyuyorum” dedi.

BM Şartı'nın da herhangi bir devletin toprak bütünlüğüne veya siyasi bağımsızlığına karşı güç tehdidini veya kullanımını yasakladığını kaydeden DiCarlo, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasının, tüm üye devletlerin buna bağlı kalma taahhüdüne bağlı olduğunu bildirdi.

Di Carlo, ilkelere bağlı kalmanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Hukukun gücü üstün gelmelidir. Uluslararası hukuk, uyuşturucu kaçakçılığı, kaynaklar üzerindeki anlaşmazlıklar ve insan hakları endişeleri gibi konuları ele almak için araçlar içerir. İzlememiz gereken yol budur” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ABD, Karayip Denizi'nde bir tankere baskın düzenledi
  2. Fransa'da 380 bin hane elektriksiz kaldı
  3. Suriye ordusu: İnsani yardım koridoru açılacak
  4. AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Rusya'nın Oreşnik füzesi kullanımı Avrupa ve ABD’ye uyarı niteliğinde
  5. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Costa, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
  6. Hamaney: İran geri adım atmayacak
  7. Avustralya'da orman yangınları devam ediyor
  8. Trump: Venezuela'ya ikinci saldırıyı iptal ettim
  9. Venezuela geçici Devlet Başkanı Rodriguez: Maduro'ya sadakatle bağlıyız
  10. Almanya Başbakanı Merz: Berlin’deki elektrik kesintisinde yedekleme sistemi yetersiz kaldı

© Copyright 2026

DHA