Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Güvenlik Konseyi acil toplandı

BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in İran'a yönelik saldırıları acil oturumda görüşüldü.

ABONE OL
ABD, (DHA)-

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), acil oturumda toplanarak İsrail'in 26 Ekim'de İran'a düzenlediği saldırıları görüştü. İran'ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani'nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BMGK üyelerine gönderdiği mektubun ardından Rusya, Cezayir ve Çin'in talebiyle acil oturum yapıldı.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi İravani, İsrail'in İran'a yönelik saldırganlığının tek başına ele alınamayacağını kaydederek, İsrail'in ABD'nin koşulsuz desteği sayesinde uluslararası barış ve güvenliği engellediğini ifade etti. BM Güvenlik Konseyi'nin güçlü bir şekilde İsrail'i kınaması ve kararlı adım atması gerektiğini aktaran İravani, bazı ülkelerin İsrail'i kınamaktan kaçındığını söyledi.

İravani, Gazze ve Lübnan'a atılan bombaların çoğunun ABD yapımı olduğunun altını çizerek, "İran, istediği zaman bu saldırganlığa cevap verme hakkını muhafaza etmektedir" dedi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise ABD ile bazı müttefiklerin İsrail'i vazgeçirmeye çalışmadığını belirterek, "Aksine, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde bu saldırıları düzenlemeye hakkı olduğunu söylediler" diye konuştu.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong da İran'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü ihlal eden İsrail’in saldırılarını kınadığını ve artan gerginlikten derin endişe duyduklarını bildirdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, ABD'nin İsrail'e mesajının net olduğunu vurgulayarak, “İsrail ve İran arasındaki doğrudan çatışmanın son bulması lazım" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hırvatistan Başbakanı Plenkovic ile bir araya geldi
  2. Japonya Başbakanı Takaichi, IEA Başkanı Birol ile görüştü
  3. Irak Savunma Bakanlığı: Hava saldırısında 7 asker hayatını kaybetti
  4. Kolombiya'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi
  5. Suudi Arabistan: 28 İHA ve 1 balistik füze saldırısı engellendi
  6. Trump'tan Macaristan Başbakanı Orban'a destek mesajı
  7. Zelenskiy: Rusya savaşı bitirmek istemiyor
  8. Kuveyt: Petrol üretiminde yeni bir kısıtlamaya gidildi
  9. İran: Buşehr Nükleer Enerji Santrali sahasına füze isabet etti
  10. Trump: İstediğimiz her şeyi biz kontrol edeceğiz

© Copyright 2026

DHA