Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM: İsrail'in Gazze'de 'güvenli’ olarak gösterdiği yollar tehlikeli

BM, İsrail'in Gazze'de kısıtlı yardım geçişleri için ‘güvenli’ olarak gösterdiği yollarda hem siviller hem de insani yardım çalışanlarının tehlikelerle karşılaştığını bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında Gazze'deki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Gazze'de yaşam alanlarına yönelik çok sayıda hava saldırısının aileleri yok ettiğini belirten Haq, aynı zamanda gıda ile temel ihtiyaçlara ulaşmaya çalışan siviller arasında çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğunu söyledi.

BM'nin İsrailli yetkililerin ‘güvenli’ olarak gösterdiği yollardan yardım sevkiyatı yapmaya çalıştığını kaydeden Haq, bu yollarda hem çalışanların hem de sivillerin tehlikelerle karşılaştığını vurguladı.

Haq, İsrail'in insani yardım operasyonlarına yönelik kısıtlamalarının da sürdüğünü ifade ederek, geçen hafta BM'nin 92 yardım girişiminin sadece yüzde 47'sine izin verdiğini aktardı.

Diğer Haberler

  1. Libya Başbakanı Dibeybe: Bu büyük kayıp, ülkemiz için çok ağır
  2. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü
  3. Fransa'da kimya tesisinde patlama: 4 yaralı
  4. Zelenskiy: Gece boyunca Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı oldu
  5. Mekke'de otobüs Türk kafileye çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
  6. KKTC Başbakan Üstel: Türkiye ve Kıbrıs Türk halkını hedef alan hiçbir askeri plan meşru değildir
  7. Bakan Göktaş: Dijital medyaya dair denetleyici bir yasal düzenlemeyi yakın zamanda hayata geçireceğiz
  8. İsrail, Yunanistan ve GKRY yönetimi liderleri Kudüs'te bir araya geldi
  9. ABD’de uçak kazası: 5 ölü
  10. Trump, 'Altın Filo' projesini duyurdu

© Copyright 2025

DHA