Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Raportörü'nden İsrail'e çağrı: Madleen gemisini derhal serbest bırakın

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in 12 insan hakları aktivistiyle alıkoyduğu Madleen gemisinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ABONE OL
FİLİSTİN, (DHA)-

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne insani yardım götürmeyi hedefleyen ve İsrail'in 12 insan hakları aktivistiyle alıkoyduğu Madleen gemisinin ‘derhal serbest bırakılması gerektiğini’ kaydetti.

BM Raportörü Albanese, “Her Akdeniz limanı Gazze'ye yardım, dayanışma ve insanlık taşıyan tekneler göndermelidir. Beraber yelken açacaklar, birlikte durdurulamaz olacaklar” dedi.

Albanese, İsrail’in Gazze’de yarattığı insani krize ve yardım girişini engelleyen ablukasına dikkat çekerek “Ablukayı kırmak, devletler için yasal bir sorumluluk ve hepimiz için ahlaki bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  2. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  4. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi
  5. Araştırma: Gözler yaşlanma hızını gösteriyor
  6. İngiltere'de ABD üssü yakında patlayıcı alarmı
  7. Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir
  9. Nepal’de çığ düştü: 10 kişi kayıp
  10. Araştırma: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor

© Copyright 2026

DHA