Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, Sednaya Hapishanesi'nde incelemelerde bulundu

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, Şam’daki Sednaya Hapishanesi'ne ilişkin, “Hepimiz paramparça olduk. Burada yaşananlar hakkında söyleyecek söz bulamıyoruz” dedi.

ABONE OL
SURİYE, (DHA)

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ve beraberindeki heyet, Sednaya Hapishanesi'nde incelemelerde bulundu. Pedersen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hepimiz paramparça olduk. Burada yaşananlar hakkında söyleyecek söz bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sednaya Hapishanesi'nde bulunan bazı kişilerle görüştüğünü, onların yaşadıkları dehşetin anlatılamaz olduğunu belirten Pedersen, tüm mağdur ve ailelere saygılarını iletti.

Pedersen, ne Suriye'de ne de dünyanın başka bir yerinde böyle bir şeyin tekrarlanmaması gerektiğini kaydederek, Sednaya Hapishanesi'ne ilişkin belgelerin muhafaza edilmesi gerektiğini ve bunun, adaletin sağlanması için kritik olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Güney Kore ile nükleer enerji ve teknoloji iş birliği vurgusu
  2. TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, Berlin’de vatandaşlarla bir araya geldi
  3. Londra'da yasaklı Palestine Action grubuna destek gösterisinde gözaltına alınanların sayısı 325'e yükseldi
  4. Kremlin: Zelenskiy'nin araması halinde Putin telefonu açacak
  5. Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimini Iliana Yotova kazandı
  6. ABD'de özel jet düştü: 9 ölü
  7. UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir tanker kaynağı bilinmeyen mühimmatla vuruldu
  8. Kanada Başbakanı Carney ile Trump telefonda görüştü
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore'de
  10. Zelenskiy: Rusya bir haftada 1940 İHA, 1580'den fazla bomba ve 44 füze fırlattı

© Copyright 2026

DHA