Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BMGK, Katar'da Hamas heyetine düzenlenen saldırıyı kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetine yapılan saldırıyı kınayan basın açıklaması yayınladı.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 9 Eylül’de Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetine yapılan saldırıya ilişkin, İsrail’in isminin yer almadığı yazılı basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, saldırının önemli bir arabulucu ülkenin topraklarında gerçekleştiğine dikkat çekilerek kınandığı belirtildi.

Konsey üyelerinin, saldırılarda sivil can kayıplarının yaşanmasından derin üzüntü duyduklarını ifade edildiği açıklamada, tansiyonun düşürülmesinin önemine işaret edilerek Katar ile dayanışma mesajı verildi. Ayrıca BM Şartı’nın ilkeleri çerçevesinde Katar’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verilen desteğin altı çizildi. Konsey üyeleri, Katar’ın bölgede oynadığı arabuluculuk rolünü hatırlatarak, bu çabaların Mısır ve ABD ile birlikte sürdürüldüğünü kaydetti.

Açıklamada, Hamas’ın elinde bulunan rehinelerin serbest bırakılmasının ve Gazze’deki savaş ile acıların sona erdirilmesinin öncelikli hedef olmaya devam etmesi gerektiği vurgulandı. Bu bağlamda Katar, Mısır ve ABD’nin sürdürdüğü diplomatik girişimlerin önemine dikkat çekildi. Açıklamada taraflara, barış için ortaya çıkan fırsatın değerlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Diğer Haberler

  1. ABD Başkanı Trump’tan ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  2. Rusya'da kimya tesisinde yangın: 1 ölü, 130 yaralı
  3. Çin: İran ile iş birliğimiz uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülüyor
  4. Trump, Kanada sınırındaki Ontario Gölü'nün adını ‘Amerika Gölü’ yapmak istiyor
  5. Trump: İran ordusu maaşları ödeyemiyor
  6. Fransa'nın güneyinde etkili olan kasırga nedeniyle 40 kişi yaralandı
  7. Pakistan: İran ile görüşmelerde önemli ilerleme kaydedildi
  8. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
  9. İran: ABD, mutabakat zaptının uygulanması konusunda somut adımlar atmalı
  10. Kolombiya Cumhurbaşkanı De la Espriella: Deprem bölgeleri yeniden inşa edilecek

© Copyright 2026

DHA