Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bolivya'dan Trump'ın açıkladığı yeni tarifelerine tepki

Bolivya, ABD’nin yeni gümrük vergisi politikasına tepki göstererek bu adımın küresel ölçekte ciddi ekonomik sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

ABONE OL
BOLİVYA, (DHA)

Bolivya Dışişleri Bakanlığı, Washington yönetiminin Bolivya mallarına yüzde 10 oranında gümrük vergisi uygulama kararını kınadı. Açıklamada söz konusu önlemlerin yalnızca Bolivya’yı değil birkaç ülkeyi daha hedef aldığına dikkat çekilerek, "Bu tür uygulamalar Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) ticaret ilkeleri ve taahhütleriyle açıkça çelişmektedir" denildi. Bakanlık, alınan kararların 'küresel ticaret hacmini daraltma ve tam ölçekli bir gümrük vergisi savaşına yol açma' riski taşıdığını belirtti.

Bolivya yönetimi, ABD’nin serbest piyasa söylemlerinin, artan düzeydeki korumacı önlemlerle çeliştiğini vurguladı. Açıklamada, uluslararası toplumdan bu politikalara karşı çok taraflı ve bölgesel forumlar üzerinden koordineli bir yanıt verilmesi çağrısında bulunuldu. Hükümet ayrıca, Bolivyalı ihracatçıların tüm diplomatik ve ticari kanallar aracılığıyla destekleneceğini belirtti ve ülkenin dış ticaretini bölge dışındaki yeni pazarlara çeşitlendirme kararlılığını yineledi.

Diğer Haberler

  1. Trump'tan İran'a mesaj: Geriye hiçbir şey kalmayacak
  2. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Ebola salgını uluslararası acil durumdur
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu: İran konusunda gözlerimiz açık, Başkan Trump ile görüşeceğim
  4. İran'da otobüs devrildi: 8 ölü, 15 yaralı
  5. BAE'de nükleer santral bölgesine İHA saldırısı; jeneratörde yangın çıktı
  6. Letonya'da hükümeti kurma görevi Andris Kulbergs'e verildi
  7. İtalya'da otomobil yayaların arasına girdi: 8 yaralı
  8. İran'da motor yağı fabrikasında yangın: 10 yaralı
  9. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 969'a yükseldi
  10. İran Meclis Başkanı Kalibaf: Dünya yeni bir düzenin eşiğinde

© Copyright 2026

DHA