Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Borrell: UNRWA yeri doldurulamaz bir kurumdur

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell UNRWA’nın fonlarının askıya alınmasıyla ilgili olarak,“UNRWA'nın fonlarının kesilmesi hem orantısız hem de tehlikeli olacaktır. UNRWA, Filistinlilere hayat kurtarıcı yardımlar sağlayan yeri doldurulamaz bir kurumdur”dedi.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

 

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell UNRWA’nın 12 personelinin 7 Ekim olaylarına karışması ile ilgili dün yaptığı açıklamada, “UNRWA personeline yönelik iddialar ciddidir ve hiçbir sorumlu cezasız kalmamalıdır. Ancak UNRWA derhal harekete geçmiş ve suçlanan personelin sözleşmeleri feshedilmiştir. BM İç Gözetim Hizmetleri Ofisi tarafından yürütülen soruşturma devam etmektedir. BM Genel Sekreteri Guterres, Birleşmiş Milletler'in konuya hak ettiği önemi verdiğine dair bana güvence verdi. Kendisine güvenim tamdır.

UNRWA'nın fonlarının kesilmesi hem orantısız hem de tehlikeli olacaktır. UNRWA'ya tüm AB Üye Devletleri de dahil olmak üzere BM Genel Kurulu tarafından çok zor bir görev verilmiştir. Ajansın yüksek riskli bir ortamda, çoğunlukla yerel personel istihdam ederek yüksek kaliteli, düşük maliyetli kamu hizmetleri sunması beklenmektedir. Sadece Gazze'de, kendileri de süregelen insani trajedinin mağduru olan 13 bin yerel personel, açlık ve salgın hastalıklardan muzdarip 1.1 milyon insana gıda, su ve ilaç dağıtımında kritik bir rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

“UNRWA’NIN GÖREVİ EGEMEN BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULDUĞUNDA SONA ERECEKTİR”

Borell, UNRWA’nın kuruluşunun doğrudan İsrail-Filistin çatışmasının bir sonucu olarak ortaya çıkmasına vurgu yaparak, “Teşkilatın kurulduğu 1949'dan bu yana varlığını sürdürmesi, İsrail-Filistin çatışmasının hiçbir zaman çözülmemiş olmasının doğrudan sonucudur. Tüm çabalarımızı bu derin davayı ele almaya ve sonunda Uluslararası toplum ve tüm AB üye ülkeleri tarafından savunulan iki devletli çözümü uygulamaya odaklamalıyız. UNRWA'nın misyonu, İsrail ile yan yana barış içinde yaşayan egemen bir Filistin devleti kurulduğunda otomatik olarak sona erecek” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA