Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Borrell’den WCK saldırısına yönelik soruşturma talebi

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, World Central Kitchen (WCK) çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadığını ifade ederek soruşturma talebinde bulundu.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, yaptığı açıklamada, “İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden WCK çalışanlarını saygıyla anıyorum. Saldırıyı kınıyor ve soruşturma açılmasını talep ediyorum. Sivillerin ve insani yardım çalışanlarının korunmasına yönelik tüm taleplere rağmen, yeni masum kayıplar görüyoruz” dedi.

WCK’dan bugün yapılan açıklamada, Kıbrıs’tan Gazze’ye doğru yola çıkan gemilerden yardımların depolara indirildiği sırada 7 çalışanının İsrail kuvvetleri tarafından öldürüldüğü ifade edilmişti. WCK, “WCK ekibi, WCK logolu iki zırhlı araç ve bir sivil araçla güvenli bölgede seyahat ediyordu. IDF ile koordineli hareket etmesine rağmen, konvoy ekibin deniz yoluyla Gazze'ye getirilen 100 tondan fazla insani gıda yardımını bıraktığı Deir al-Balah deposundan ayrılırken vuruldu” dedi.

WCK, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE TÜRKİYE’DEYDİ

Ünlü İspanyol şef Jose Andres tarafından 2010’da kurulan World Central Kitchen, görevlileri ve şefleriyle 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde depremzedelere ve arama kurtarma görevlilerine yemek dağıtmıştı. Andres de bizzat Türkiye’ye gelerek bu faaliyetlere katkıda bulunmuştu.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev'de anma törenine katıldı
  2. İran Devrim Muhafızları: Ürdün'deki ABD komuta ve kontrol merkezi balistik füzelerle vuruldu
  3. Dışişleri Bakanı Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü
  4. CENTCOM: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
  5. Trump: İran, 2024'ten bu yana tutuklu bulunan ABD vatandaşını serbest bıraktı
  6. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  7. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi
  8. KKTC'de 15 Temmuz'un 10'uncu yılı anıldı
  9. Dışişleri Bakanı Fidan: FETÖ artık kullanım değeri bitmiş bir yapıdır
  10. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bini aştı

© Copyright 2026

DHA