Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’dan 'Bolsonaro' açıklaması: Cezasını çekecek

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, cezasını çekmek üzere polis tarafından gözaltına alınan eski devlet başkanı Jair Bolsonaro ile ilgili, “Yargının belirlediği cezayı çekecek” dedi.

ABONE OL
BREZİLYA, (DHA) -

 

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'daki ‘G20 Liderler Zirvesi’ sırasında basına açıklamada bulundu. Lula da Silva, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun polis tarafından gözaltına alınmasına ilişkin, “Yargının belirlediği cezayı çekecek. Herkes onun ne yaptığını biliyor. Yaklaşık 2,5 yıl süren soruşturmalar, suçlamalar üzerine müzakereler ve bir yargılanma süreci vardı. Yargı kararını verdi ve karar kesinleşti. Bu nedenle ekleyecek başka bir yorumum yok” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Bolsonaro'nun cezasını çekmek üzere polis tarafından gözaltına alınmasına, “Bu çok kötü bir durum” diyerek tepki göstermesine değinen Lula da Silva, “Bolsonaro, masumiyet karinesinden yararlanma hakkına sahipti. Bunun mevcut konuyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Trump’ın, bizim egemen bir ülke olduğumuzu ve yargısal kararların bağımsız şekilde alındığını bilmesi gerekiyor. Burada verilen karar geçerlidir. Yargının aldığı karara ilişkin yorum yapmak istemiyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Türkiye güvenlik, göç ve enerjide kilit bir ortak
  2. Katar'dan ABD ve İran açıklaması: Doğrudan görüşme planlanmıyor
  3. İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye'de
  4. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 257'ye yükseldi
  5. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1719'a yükseldi
  6. ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Alman mevkidaşı Wadephul ile bir araya geldi
  7. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'ye 'mutabakat' mesajı: Onlar uyarsa biz de uyarız
  8. İran'dan müzakere açıklaması: Önümüzdeki günlerde ABD ile herhangi bir görüşme planlanmıyor
  9. Trump'tan Doha'daki İran görüşmelerine ilişkin açıklama: Belki önemli olacak, belki olmayacak
  10. Pezeşkiyan: Katar'daki 6 milyar dolarlık dondurulmuş varlığımız iade edilecek

© Copyright 2026

DHA