Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Brezilya’nın First Lady’si, başkanlık sarayının ‘kötü halde’ olduğunu açıkladı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın (77) eşi Rosangela ‘Janja’ Lula da Silva (56), dün basın ekibine Brezilya başkanlık sarayı olan Alvorada Sarayı’nı gezdirerek sarayın kötü bir durumda olduğunu ve birçok tamirat yapılması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
BREZİLYA, (DHA)

Brezilya’nın First Lady’si Janja Lula da Silva, dün ülkenin önde gelen basın kuruluşuna görüntülü röportaj verip eski Başkan Jair Bolsonaro’dan boşalan ve Şafak Sarayı anlamına gelen Alvorada Sarayı’nı gezdirdi. Sarayın kötü durumunu gözler önüne seren First Lady yırtık kilim ve halıları, hasarlı zeminleri, kırık pencereleri haber ekibine gösterdi. Janja Lula da Silva, bazı değerli mobilya ve sanat eserlerinin hasar gördüğünü veya kaybolduğunu vurguladı.

LULA 7 YIL BU SARAYDA YAŞAMIŞTI

First Lady sosyal medyadan yaptığı açıklamada Brezilya halkının sarayın durumunu bilmesinin önemli olduğunu belirterek “Çok iş var ama şimdiden her şeyi güzelleştirmek ve Alvorada'yı bir an önce ziyarete açmak için çok çalışıyoruz” dedi. Devlet Başkanı Lula, ilk başkanlığı döneminde (2003-2010) rahmetli eşi Marisa Leticia ile Alvorada Sarayı’nda yaşamıştı.

Diğer Haberler

  1. Trump'tan Umman'a 'Hürmüz Boğazı' tehdidi: Yolumuza çıkarlarsa bombalarız
  2. Trump'tan İran mesajı: Bir numaralı hedef İran'ın nükleer silaha sahip olmamasıdır
  3. Endonezya'daki 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 68'e yükseldi
  4. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bin 300'ü aştı
  5. Brezilya'da turist otobüsü devrildi: 10 ölü
  6. Trump'tan Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları azaltma talimatı
  7. Trump'tan Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'a ortak savunma anlaşması tebriği
  8. İran'dan Katar'ın 'esir pilot' yalanlamasına tepki: Araştırma heyetimize izin verin
  9. ABD'nin Kentucky eyaletinde silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
  10. Endonezya'daki 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 51'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA