Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CENTCOM’dan Gazze’ye havadan gıda yardımı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yaptığı açıklamada Gazze’ye hava operasyonuyla içerisinde pirinç, un, süt, makarna ve konserve gıdaların bulunduğu yardımların gönderildiğini duyurdu.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) –

CENTCOM, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleriyle düzenlenen ortak hava operasyonu ile ilgili olarak, “ABD Merkez Komutanlığı ve Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri, Gazze'de devam eden çatışmalardan etkilenen sivillere temel yardım sağlamak amacıyla 20 Mart 2024 tarihinde Gazze saatiyle 12:15'te Kuzey Gazze'ye ortak bir insani yardım hava indirme operasyonu gerçekleştirdi.

Ortak operasyonda Ürdün tarafından sağlanan gıda ve ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir C-130 uçağı yer aldı. ABD'ye ait C-130 uçağı pirinç, un, süt, makarna ve konserve gıdalardan oluşan 2 bin 700 kilogram gıda bırakarak Kuzey Gazze'de hayat kurtarıcı insani yardım sağladı" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş, Macaristan’da düzenlenen ‘Aile Odaklı Zirve’de konuştu
  2. Fransa'dan Gazze'ye 80 ton gıda yardımı
  3. Brezilya'da sel: 14 ölü
  4. Pezeşkiyan: Görevimiz kamuoyu güvenini yeniden inşa etmek
  5. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Macaristan’da
  6. Peskov: Ukrayna konusunda belirlenen hedeflerin tamamına ulaşmadık
  7. Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Rusya, Ukrayna'da üçlü bir başarısızlık yaşıyor
  8. NATO: Ukrayna’da barış olmadan Avrupa’da gerçek barış olamaz
  9. İngiltere Başbakanı Starmer: Rusya bu savaşı kazanamayacak
  10. Kanada: Küba'ya yardım etmek için bir plan hazırlıyoruz

© Copyright 2026

DHA