Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin Dışişleri Bakanlığı: Hamas temsilcileriyle bir araya geldik

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chungying, Çin’in daveti üzerine Hamas ve Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) temsilcileriyle bir araya gelindiğini açıkladı.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) –

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chungying bugün yaptığı açıklamada, Hamas ve El Fetih temsilcilerinin Çin’in daveti üzerine başkent Pekin’e geldiklerini tarafların Filistin’in mevcut durumu ile ilgili konuların ele aldıklarını belirtti. Açıklamada, “Çin tarafının daveti üzerine Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) ve Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) temsilcileri, Filistin uzlaşısının teşvik edilmesi konusunda derinlemesine ve samimi bir diyalog kurmak üzere geçtiğimiz günlerde Pekin'e geldi.

İki taraf diyalog ve istişare yoluyla uzlaşıyı gerçekleştirme yönündeki siyasi iradelerini tam olarak ifade etmiş, birçok spesifik konuda görüşmelerde bulunmuş ve cesaret verici ilerlemeler kaydetmiştir. Taraflar, Filistin dayanışması ve birliğinin erken bir tarihte sağlanması amacıyla bu diyalog sürecini devam ettirme konusunda mutabık kaldılar” ifadeleri yer aldı.

Diğer Haberler

  1. İran'dan ABD saldırısına kınama: Ateşkesin açık bir ihlali
  2. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi
  3. İrlanda'dan İsrailli iki bakana ülkeye giriş yasağı
  4. İran Devrim Muhafızları: Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üsleri füzelerle hedef alındı
  5. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 593'e yükseldi
  6. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş Başbakanı Rahman tarafından kabul edildi
  7. Trump'tan İran açıklaması: Süreci anlaşmayla ya da sert yöntemlerle yakında sonlandıracağız
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Türk toplumu temsilcileriyle buluştu
  10. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş'te mülteci kamplarını ziyaret etti

© Copyright 2026

DHA