Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin: Yapay zeka kazanımlarını gelişmekte olan ülkelerle paylaşacağız

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Çin’in yapay zekadan elde ettiği kazanımları gelişmekte olan ülkelerle paylaşmaya devam edeceğini açıkladı.

ABONE OL
ÇİN, (DHA)

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, dün başlayan '2'nci Yapay Zeka Kapasite Geliştirme Semineri' hakkında bilgi verdi. Başkentte gerçekleştirilen seminere yaklaşık 40 ülke ve uluslararası kuruluştan temsilciler katıldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, yapay zekanın tüm insanlığa fayda sağlaması gereken küresel bir kamu ürünü olduğuna vurgu yaptığını hatırlatan Lin, bu alandaki kazanımların 'hegemonya' aracına dönüştürülemeyeceğini ve yapay zeka devriminin bu alandaki küresel uçurumları daha derinleştirmemesi gerektiğini savunduğunu ifade etti.

Sözcü Lin, Çin’in 'ortak inşa, istişare ve paylaşım' ilkelerine bağlı kalarak yapay zeka alanında uluslararası fikir alışverişi ve iş birliğini güçlendireceğini, bu alandaki teknolojileri gelişmekte olan ülkeler dahil tüm dünya ülkeleri ile paylaşacağını vurguladı.

Diğer Haberler

  1. ABD Başkanı Trump ve Japonya Başbakanı Sanae Takaichi telefonda görüştü
  2. Trump: Tayvan konusunda Çin’e taahhütte bulunmadım
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimine katıldı
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkistan’da kültürel gezi programına katıldı
  5. Öztürkler: Hristodulidis’in Türk askerine ‘işgalci’ demesi haddine değildir
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ‘dijital birlik’ çağrısı
  7. Japonya'da 6.7 büyüklüğünde deprem
  8. KKTC Başbakanı Üstel, GKRY lideri Hristodulidis’in açıklamalarını kınadı
  9. İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den ‘müzakere’ açıklaması
  10. Bakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı

© Copyright 2026

DHA