Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin’den Beyaz Saray’ın tatbikat açıklamasına tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Beyaz Saray’ın, Çin’in Tayvan adası etrafındaki tatbikatına ilişkin ‘tehlikeli ve sorumsuzca’ değerlendirmesine tepki gösterdi.

ABONE OL
ÇİN, (DHA)

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Chunying, “Sorumluluktan bahseden ABD, Pelosi'nin Tayvan ziyaretini durdurmalıydı. Çin'in kapılarında gövde gösterisi yapmayı, Çin'in içişlerine karışmayı bırakmalıydı. Tek-Çin politikasını ihlal etmek ve içini boşaltmak için salam taktiklerini kullanmayı bırakın, Tayvan ile ilişkileri geliştirmeyi bırakın ve Tayvan'a silah satışını durdurun” dedi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ AÇIKLAMIŞTI

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, düzenlediği basın toplantısında gelen soru üzerine Çin’in Tayvan adası etrafındaki askeri tatbikatını ‘sorumsuzca’ diyerek nitelendirmişti. Pierre, “Yaptıkları temelde sorumsuzluktur. Bölgedeki çıkarlarımızı ve değerlerimizi savunurken, Pekin ile açık iletişim hatlarını sürdürme çabalarımıza devam edeceğiz” demişti.

 

Diğer Haberler

  1. NATO komuta yapısında Avrupa'nın ağırlığı artıyor
  2. MKE ile Suudi Arabistan merkezli şirket arasında ortak üretim ve satış anlaşması
  3. Macron’dan AB üyelerine çağrı
  4. Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere yola çıktı
  5. Hamaney'den 2 bin 108 mahkuma af veya ceza indirimi
  6. Bakan Bolat, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Ataguliev ile görüştü
  7. Rusya: Ukrayna müzakerelerinin devam etmesini bekliyoruz
  8. Bakan Bolat, Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katıldı
  9. ABD-Ermenistan arasında 11 milyon dolarlık İHA anlaşması
  10. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı’na katıldı

© Copyright 2026

DHA