Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin’den Filipinler'le yaşanan gemi olayına ilişkin açıklama: Orası Çin bölgesi

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin Sahil Güveliğine ait geminin Filipinler ikmal gemisine çarpması olayıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, “Ren'ai Jiao (Second Thomas Shoal), Çin'in topraklarının bir parçasıdır. Çin'in izni olmadan Filipinler'e ait iki sivil gemi ve iki sahil güvenlik gemisi Ren'ai Jiao sularına girmiştir” denildi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

Filipinler Silahlı Kuvvetleri, dün yaptığı paylaşımda Çin Sahil Güvenlik gemisinin Filipinler’e ait ikmal gemisine çarptığı anlara ilişkin görüntüleri yayınlamıştı. Ordu, Çin’in bu eylemlerinin denizcilik hukukuna aykırı, tehlikeli ve sorumsuzca olduğunu belirtmişti.

Söz konusu olaya ilişkin Çin Dışişleri Bakanlığı, olayın yaşandığı bölgenin ‘Çin’e ait bölge’ olduğunu ifade ederek, “22 Ekim'de Çin'in izni olmaksızın Filipinler'e ait iki sivil gemi ve iki sahil güvenlik gemisi Ren'ai Jiao sularına izinsiz girdi. Çin Sahil Güvenlik gemilerinin uyarılarını dikkate almayarak Ren'ai Jiao lagününe doğru ilerlediler. Ren'ai Jiao (Second Thomas Shoal), Çin'in topraklarının bir parçasıdır. Çin'in toprak egemenliğini ve denizcilik hak ve menfaatlerini korumak amacıyla Filipin gemilerine karşı iç hukuk ve uluslararası hukuk uyarınca gerekli tedbirler alınmıştır. Olay yerinde gerçekleştirilen eylem profesyonelce ve ölçülü olmuştur” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA