Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Çin’in Küresel Güvenlik İnisiyatifi’ paneli Ankara’da düzenlendi

Ankara'da, ‘Çin’in Küresel Güvenlik İnisiyatifi’ paneli gerçekleştirildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA) -

Panelin açılış konuşmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve Çin Türkiye Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Qian Xinyi yaptı.

İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Çin’in ortaya koyduğu Küresel Güvenlik İnisiyatifi'ni değerlendirirken, Türkiye’nin 40 yılı aşkın süredir terörle mücadele eden bir ülke olarak Çin’le benzer güvenlik tehditleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi. "Çin de uluslararası terör örgütlerinin hedefinde olan bir ülke. Bu noktada, iki ülkenin güvenlik stratejileri arasında önemli paralellikler var" diye konuştu.

Çin Türkiye Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Qian Xinyi, “Bugün, dünyanın pek çok bölgesinde istikrarsızlıklar yaşanıyor. Güvenlik meselesi hala insanlığın kaderiyle doğrudan bağlantılı bir konu olarak karşımızda duruyor” dedi. Qian, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından 2022 yılında ortaya konan Küresel Güvenlik İnisiyatifinin, uluslararası toplumda geniş yankı bulduğunu, 100’ün üzerinde ülke ve kuruluşun bu inisiyatife destek verdiğini ifade etti.

Çin’in Türkiye ile birlikte kalıcı barış, eşitlikçi çok kutupluluk ve kapsayıcı küreselleşme vizyonunu desteklemeye kararlı olduğunu belirten Qian, “Küresel Güvenlik İnisiyatifi sadece Çin’e değil, tüm insanlığa aittir. Türkiye dahil olmak üzere tüm ilerici güçlerle birlikte BM merkezli uluslararası sistemi savunacak ve daha adil bir dünya için çaba göstereceğiz” dedi.

Panelin devamında, Dr. Barış Adıbelli, Doç. Dr. Sinan Demirtürk ve Doç. Dr. Merve Suna Özel Özcan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar, Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na katıldı
  2. AB: Ukrayna ile üyelik müzakerelerini en kısa sürede başlatmak istiyoruz
  3. Dışişleri Bakanı Fidan: Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker göndermeye hazırız
  4. ABD'den Gazze Barış Kurulu toplantısında Türkiye'ye teşekkür
  5. Trump: İran’la anlamlı bir anlaşma yapmalıyız, aksi takdirde kötü şeyler olur
  6. Gazze Barış Kurulu üyeleri aile fotoğrafı çektirdi
  7. Bakan Bayraktar, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol ile görüştü
  8. İngiltere Kralı Charles'tan kardeşi Andrew'un gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama: Yasa işlemeli
  9. Bakan Bayraktar, Avrupa Komisyonu Enerji Komiseri Jorgensen ile bir araya geldi
  10. Washington Valisi, ramazan ayını resmen tanıdıklarını açıkladı

© Copyright 2026

DHA