Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin'in Shenzhen kenti 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin'in Shenzhen kentinin 2026 yılında APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını duyurdu.

ABONE OL
GÜNEY KORE, (DHA) -

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Güney Kore'nin Gyeongju şehrinde düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Liderler Zirvesi’nde, ev sahipliği yapacakları 2026'daki zirvenin, ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Şi, Pasifik kıyısında yer alan Shenzhen'in son birkaç on yılda küçük ve geri kalmış bir balıkçı köyünden modern bir uluslararası metropole dönüştüğünü söyledi.

Şi, şehrin yükselişini Çin'in karşılıklı yarar ve kazan-kazan açılım stratejisini kararlılıkla sürdürmesinin önemli bir penceresi olarak nitelendirdi. Şi, gelecek yıl tüm tarafların Shenzhen'de bir araya gelerek, Asya-Pasifik bölgesinin kalkınma planlarını ortaklaşa tartışmalarını ve bölge için daha parlak bir gelecek inşa etmelerini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Çin, böylece gelecek yıl APEC Liderler Zirvesi’ne üçüncü kez ev sahipliği yapacak.

Diğer Haberler

  1. Putin: Barış için top artık Kiev ve Brüksel'de
  2. ABD'de özel jet düştü: 7 ölü
  3. ABD'de Brown Üniversitesi’ndeki silahlı saldırının şüphelisi ölü bulundu
  4. AB’den Ukrayna'ya 2 yıl için 90 milyar avroluk kredi
  5. Trump, 901 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
  6. Trump'tan Ukrayna'ya mesaj: Anlaşma konusunda hızlı davranmalılar
  7. Merz: Ukrayna için Rus varlıklarını kullanmalıyız
  8. Oscar Ödülleri, 2029'dan itibaren YouTube'da yayınlanacak
  9. Maduro: Venezuela hiçbir zaman, hiç kimsenin kolonisi olmayacak
  10. İsrail ile Mısır arasında 35 milyar dolarlık doğal gaz anlaşması onaylandı

© Copyright 2025

DHA