Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere günü birlik geldiği Almanya'nın Berlin Havalimanı'da karşılandı.

ABONE OL
ALMANYA, (DHA) - ANKARA, (DHA)-

ALMAN MEVKİDAŞI STEİNMEİER İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günü birlik resmi ziyaret kapsamında geldiği Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.


İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI ELE ALINDI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da Bellevue Sarayı'nda Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü. Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarının artık sonlandırılması gerektiğini ve insan hakları ihlallerine karşı tüm dünyadan gelecek tepkinin önemli olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca, bölgede derhal ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini, akan kanın durdurulmadığı her gün insanlığın kaybettiğini belirtti.

İKİ LİDER, MUTABIK KALDI

İki lider, iki devletli yapının kalıcı barışın tek çözümü olduğu konusunda aynı fikirde olduklarını ifade ederek, bölgede ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Milletvekilleri Oğuz Üçüncü ile Meryem Göka, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç hazır bulundu.



Diğer Haberler

  1. Eski Tayland Başbakanı Thaksin Şinavatra şartlı tahliye edildi
  2. Zelenskiy'den anlaşma için görüşebileceğini söyleyen Putin'e yanıt
  3. Netanyahu: ABD'nin İsrail'e mali ve askeri yardımlarını sonlandırma zamanı geldi
  4. İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti
  5. Trump, 13-15 Mayıs'ta Çin'i ziyaret edecek
  6. Trump: İran'ın yanıtı kabul edilemez
  7. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 846'ya yükseldi
  8. Trump: İran 47 yıldır bizimle oyun oynuyor
  9. Hantavirüs vakalarının olduğu gemideki yolcular ülkelerine gönderiliyor
  10. Trump: Hürmüz Boğazı’na ihtiyacımız yok

© Copyright 2026

DHA