Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 25'inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

ABONE OL
ÇİN, (DHA) -

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da yer aldı.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı’nın 25’inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin Halk Cumhuriyeti’nde, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran arasında enerji başta olmak üzere birçok alandaki iş birliğinin müşterek menfaate hizmet ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanımız, İran’ın nükleer müzakereleri yürütmesinde fayda gördüklerini, Türkiye’nin bu konuda İran’a desteğini sürdüreceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan görüşmede, Suriye’deki son durum, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Güney Kafkasya’daki barış süreci ile ilgili fikir teatisinde de bulundular" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu
  2. Lübnan'da idam cezası kaldırıldı
  3. Bakan Çiftçi: Yeni nesil suç örgütleri terör örgütlerine dönüşmüş durumda
  4. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'da
  5. Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail'le müzakerelerde ilerleme sağlandı
  6. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Bulgaristan'da
  7. Güney Afrika'da madende göçük: 14 ölü
  8. Fransa'da 43 vilayette sıcaklık nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltildi
  9. Arakçi'den 'Hem savaşı hem diplomasiyi kazandık' açıklaması
  10. Filipinler'de muson yağmurları nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA