Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

ABONE OL
SUUDİ ARABİSTAN, (DHA) -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü. Yemame Sarayı'nda yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, enerji, savunma sanayii, yatırımlar, ticaret ve teknoloji alanında iş birliği, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri birçok alanda atılacak adımlarla ileri seviyeye taşımakta kararlı olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri yenilenebilir enerji ve savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda atılacak yeni adımlarla daha ileri bir seviyeye taşımakta kararlı olduklarını bildirdi.

Görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'de kalıcı barışın sağlanması ve Gazze'nin yeniden imarı için gayret göstermeye devam ettiğini, insani krizin bir an önce son bulması için çabaların artırılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının sadece Türkiye için değil bütün bölge için de faydalı olacağını, Türkiye'nin Suriye'nin istikrarına yönelik desteklerinin birçok alanda süreceğini, Suriye'nin yeniden imarı için Suudi Arabistan'la iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

Görüşmede ayrıca Yemen'deki son durum ve Doğu Afrika'daki gelişmeler de ayrıntılı olarak ele alınırken, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında dört anlaşma imzalandı ve ortak açıklama yayımlandı.

Diğer Haberler

  1. İran basını: Hürmüz Boğazı'nda İran güçleri ile ABD arasında çatışma çıktı
  2. CENTCOM: Umman Körfezi'nde ablukayı ihlal eden 2 tanker etkisiz hale getirildi
  3. İran: ABD'nin son teklifini değerlendiriyoruz
  4. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran'dan anlaşma teklifine bugün yanıt bekliyoruz
  5. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Füze envanterimiz yüzde 120 seviyesinde
  6. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da
  7. Meksika'da alışveriş merkezinde yangın: 5 ölü, 30 yaralı
  8. Pakistan'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 26 yaralı
  9. Trump'tan AB'ye 'tarife' uyarısı: Anlaşmaya uymaları için 4 Temmuz'a kadar süre verdi
  10. Trump: İran anlaşmayı hızla imzalamazsa çok daha sert ve şiddetli vuracağız

© Copyright 2026

DHA