Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80'inci Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi’ ile görüştü.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail saldırganlığının sadece Filistinlileri değil, bölgesel ve küresel barışı da hedef aldığını, uluslararası toplumun Gazze’ye insani yardımların kesintisiz erişimi için İsrail’e yönelik baskısını artırması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanımız, Ukrayna-Rusya savaşının sona erdirilmesi için Türkiye’nin gayretlerini artırdığını, acil ateşkes ve kalıcı barış için çabaların yoğunlaştırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Birleşmiş Milletler sisteminde revizyon ihtiyacının son yıllarda net bir biçimde ortaya çıktığını, Türkiye’nin yapılacak çalışmalara her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceğini, dünya barışının korunmasının öneminin son yıllarda dünyanın karşı karşıya kaldığı sınamalarda daha iyi anlaşıldığını belirtti."



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, LİBYA BAŞKANLIK KONSEYİ BAŞKANI EL-MENFİ’Yİ KABUL ETTİ

İletişim Başkanlığı'ndan kabule ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Görüşmede Türkiye ile Libya ikili ilişkileri, bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Libya’da kalıcı istikrar, güvenlik ve ülkenin birliğinin teminini hedeflediğini, bunu sağlamak için Libya’ya destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye ve Libya’nın Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerinin korunması ve iş birliğinin artırılması için gayretlerin artarak süreceğini belirtti.”

Diğer Haberler

  1. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Orta Doğu'daki durumun yakın zamanda düzelmesi olası görünmüyor
  2. Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Yılmaz, Suriye Savunma Bakanı Ebu Kasra ile bir araya geldi
  3. Türkiye dahil 8 ülkeden ortak Batı Şeria açıklaması
  4. Tayland'da bina çöktü: 4 yaralı
  5. İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 961’e yükseldi
  6. Trump'tan Japonya Başbakanı Takaichi'ye tebrik
  7. Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack ile görüştü
  8. Lübnan'da bina çöktü: 14 ölü
  9. Endülüs'te şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık 11 bin kişi evlerinden tahliye edildi
  10. Nijerya'da trafik kazası: 30 ölü

© Copyright 2026

DHA