Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Siyasi Topluluğu 8’inci Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu ile görüştü.

ABONE OL
ERMENİSTAN, (DHA)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ermenistan'daki resmi ziyaretlerimiz kapsamında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Sayın Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldik. AGİT’in sahip olduğu kurumsal birikimle, önümüzdeki dönemde de Avrupa-Atlantik ve Avrasya coğrafyasındaki barışa, huzura ve istikrara etkin katkı sunmasını gönülden temenni ediyor, Sayın Sinirlioğlu’na çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ermenistan'daki temasları kapsamında Romanya Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan ile de görüştü. Yılmaz, görüşmeye ilişkin paylaşımında, "Ermenistan ziyaretimiz kapsamında Romanya Cumhurbaşkanı Sayın Nicuşor Dan ile bir araya geldik. Görüşmemizde, ikili ilişkilerimiz, bölgesel ve küresel konular ile karşılıklı ticaret hacmimizin artırılması başlıklarını ele aldık. Köklü tarihi ve kültürel bağlara dayanan Türkiye–Romanya ilişkilerini; güvenlikten ticarete, enerjiden bağlantısallığa, savunma sanayiinden eğitim ve kültüre uzanan geniş bir yelpazede daha da ileri taşımakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan’a, yapıcı ve samimi yaklaşımları için teşekkür ediyor, ilişkilerimizin karşılıklı fayda temelinde daha da güçlenmesini temenni ediyorum" açıklamasını yaptı.



Diğer Haberler

  1. Putin'den Kiev'e yönelik saldırıları 3 gün durdurma talimatı
  2. Bakan Göktaş: Kadınların teknolojinin geliştiricisi ve karar vericisi olmasını istiyoruz
  3. İran'a ait petrol tankeri Hark Adası açıklarında ABD füzeleriyle hedef alındı
  4. Nepal'deki selde can kaybı 1344'e yükseldi
  5. İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı: 2 ölü, 1 yaralı
  6. KKTC Başbakanı Üstel: Kazada hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı 13’e yükseldi
  7. Katar'dan İran'a tepki: Birleşmiş Milletler kayıtları esas alınmalı
  8. Trump: Putin'in NATO ülkelerine saldırmayacağına inanıyorum
  9. Trump: Kazma Dağı'nı yakında vurabiliriz
  10. İran'ın Hark Adası yakınlarında patlama sesleri

© Copyright 2026

DHA