Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Danimarka Başbakanı Frederiksen: ABD ile Grönland konusunda yol ayrımındayız

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ABD ile Grönland konusunda ‘yol ayrımında’ olduklarını bildirdi.

ABONE OL
DANİMARKA, (DHA) -

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Venezuela'ya askeri müdahalenin ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland'a ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Frederiksen, “ABD Grönland'a karşı askeri müdahalede bulunursa Danimarka'nın bir planı var mı?” sorusuna, “Bunları somut görünenden daha temel bir şekilde ele almalıyız. Bir yol ayrımındayız. Bir kader anı söz konusu” yanıtını verdi.

Frederiksen, büyük bir tehlikenin söz konusu olduğunu belirterek, “ABD bir müttefikini tehdit ederek Batı ittifakına, NATO iş birliğine sırtını çeviriyor. Bu ABD tarafından daha önce hiç yaşamadığımız bir durum. Böyle bir şey yaşanırsa her şey durur” ifadelerini kullandı.

Washington yönetiminin Grönland konusunu ele almak amacıyla Danimarkalı yetkililerle bir araya geleceği görüşmeye ilişkin Frederiksen, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Diğer Haberler

  1. ABD'den Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırı: 3 ölü
  2. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 355'e yükseldi
  3. İran: ABD ile henüz nihai bir anlaşmaya varılmadı
  4. Trump'tan İran'la mutabakat toplantısı: Nihai karar verilmedi
  5. Japonya'da yolcu uçağı acil iniş yaptı
  6. NATO Genel Sekreteri Rutte ile Romanya Cumhurbaşkanı Dan, düşen Rus İHA'sı sonrası telefonda görüştü
  7. ABD'de apartmanda doğal gaz kaynaklı patlama: 3 ölü, 5 yaralı
  8. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 324'e yükseldi
  9. Romanya'da apartmana Rus İHA'sı düştü: 2 yaralı
  10. ABD'den İran'ın 'İHA düşürüldü' iddiasına yalanlama

© Copyright 2026

DHA