Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Danimarka Başbakanı Frederiksen: ABD tehditlerini durdurmalı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, “ABD'nin Grönland'ı devralmasının gerekliliğini tartışmak kesinlikle hiçbir anlam ifade etmiyor ve tehditlerini durdurmalılar” dedi.

ABONE OL
DANİMARKA, (DHA) -

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland'ı alma isteğini yeniden gündeme getirmesinin ardından açıklamada bulundu. Frederiksen, “ABD'nin Grönland'ı devralmasının gerekliliğini tartışmak kesinlikle hiçbir anlam ifade etmiyor ve tehditlerini durdurmalılar. Çünkü ABD'nin, Danimarka Krallığı Birliği'ni oluşturan iki özerk bölgeden herhangi birini ilhak etme hakkı ve yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.

Frederiksen, Grönland'ın bir NATO toprağı olduğunu da vurgulayarak, adanın ittifakın kolektif güvenlik garantisi kapsamında bulunduğunu bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Trump: Hürmüz Boğazı İran hariç herkese açık
  2. Kuveyt: Hava savunma sistemleri devreye girdi
  3. Emine Erdoğan'dan vefat eden eski Katar Emiri için başsağlığı mesajı
  4. Trump'tan, Katar Emiri Al Sani’ye taziye telefonu
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani’ye taziye ziyaretinde bulundu
  6. Ukrayna Başbakanı Sviridenko istifa etti
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da
  8. Umman’dan ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  9. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 1926’ya yükseldi
  10. Rusya: Ukrayna'nın Kiev ve Odessa’daki askeri tesislerine saldırı düzenledik

© Copyright 2026

DHA