Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den Rusya'ya 'helikopter' tepkisi: Pervasızca bir eylem

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Baltık Denizi'nde bir Rus savaş gemisinin Danimarka Hava Kuvvetleri'ne ait helikoptere işaret fişeği fırlatmasını 'pervasızca' bir eylem olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ise durumun kabul edilemez olduğunu bildirerek Rusya'nın Kopenhag Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

ABONE OL
DANİMARKA, (DHA) -

Danimarka Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri'ne ait 'Fennec' tipi bir helikopterin, Baltık Denizi'ndeki Gedser kasabası açıklarındaki bir Rus savaş gemisine yönelik rutin fotoğraf çekimi görevi yürüttüğü sırada hedef alındığı belirtildi. Rus savaş gemisinin helikoptere doğru iki acil durum işaret fişeği fırlattığı, fişeklerden birinin helikopterin çok yakınından geçtiği kaydedildi.

Olayın ardından sanal medya hesabından açıklama yapan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Rusya'nın tutumunu eleştirdi. Frederiksen açıklamasında, “Dün rutin bir uçuş sırasında Rusya'nın Danimarka ordusuna yönelik pervasızca eylemi gerçekleşti. Rus eylemleri gözdağı vermeyi ve bölmeyi amaçlıyor. Başarılı olamayacaklar. Pes etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen de yaşanan olaya tepki göstererek Hava Kuvvetleri helikopterine yapılan bu müdahalenin tamamen kabul edilemez olduğunu aktardı. Rasmussen, yaşanan gelişme üzerine harekete geçtiklerini vurgulayarak, “Rusya'nın büyükelçisi olayla ilgili görüşülmek üzere bakanlığa çağrıldı” dedi.

Diğer Haberler

  1. Suudi Arabistan'da çok sayıda bölgede ‘tehlike alarmları’ devreye alındı
  2. Küba: ABD'nin yaptırımları ülkede ‘yıkıcı insani sonuçlara’ yol açtı
  3. Bakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile görüştü
  4. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Çin’i ziyaret edecek
  5. Çin’den ABD’ye uzayda silahlanmayı durdurma çağrısı
  6. Japonya'da 100 yaşını aşanların sayısı 100 bini geçti
  7. Eski ABD Başkanı Obama’dan yapay zekaya yönelik yasal düzenleme çağrısı
  8. Çin ve Fransa dışişleri bakanları telefonda görüştü
  9. İran'dan ABD'ye müzakere yanıtı: Şartlarımız karşılanmadan görüşme olmayacak
  10. Pentagon raporu: ABD tesisleri hasar gördü ve füze stokları azaldı

© Copyright 2026

DHA