Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, en küçük ve en yaşlı hacı adaylarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türk hacı adaylarının en yaşlısı 98 yaşındaki Ayşe Kızıldağ ve en küçüğü 3 aylık bebek Baybars Demir ile Mekke’de bir araya geldi.

ABONE OL
SUUDİ ARABİSTAN, (DHA)-

 

2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında Türkiye’den 84 bin 902 hacı adayı kutsal topraklara ulaştı. Türk hacı adaylarının en yaşlısı olan 98 yaşındaki Ayşe Kızıldağ ile en küçük hacı adayı 3 aylık bebek Baybars Demir ile buluşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hacı adaylarını tebrik etti.

Baybars bebeği kucağına alan Erbaş, “Mübarek mekanların havasını teneffüs etmiş olması Baybars için çok büyük bir lütuf. İnşallah Peygamber Efendimize (s.a.s.) hayırlı bir ümmet olarak ömrünü geçirmesi nasip olur. Cenab-ı Hak inşallah son nefesine kadar uzun bir ömür nasip eyler. Annesine, babasına hayırlı bir evlat, vatanını, milletini seven, ezanına, bayrağına aşık bir kul olarak yetişmesi nasip olur” ifadelerini kullandı.


Erbaş, Ayşe Kızıldağ’a da haccının mebrur olması için dua ederek, “Bütün hacılarımızın en güzel bir şekilde hac vazifelerini yapıp yurtlarına, yuvalarına, evlerine, barklarına dönmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi.

“HACCIN ÇOK BÜYÜK ORGANİZASYON OLDUĞUNU BURADA ANLADIK”

Hacı adayları da duygularını basın mensuplarıyla paylaştı. Ayşe Kızıldağ, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerinden memnun olduğunu belirterek, görevli personelin elinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi. Baybars bebeğin babası Ahmet Demir ise “Haccın çok büyük bir organizasyon olduğunu burada müşahede ettik. Pasaportundan tutun transfer işlemlerine, konaklama işlemlerine, beraberinde sağlık işlemlerine ve sürekli işleyen bir sistem var. Bu sistem içerisinde başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere emeği geçen tüm görevlilere canı gönülden teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Hak tüm hacılarımızın dualarını onlara ortak eylesin. Baybars bebeğin babası olmaktan da böyle bir günden de gurur duydum” diye konuştu.

12 senedir hac kurasının çıkmasını beklediklerini kaydeden Demir, hacca 12 yıl önce doğan ilk çocuklarıyla yazıldıklarını ancak haccın Baybars bebekle nasip olacağını belirtti. Anne Emine Demir de çok mutlu olduğunu, hac sürecinin çok güzel geçtiğini ifade ederek, herkesin haccının mebrur olmasını diledi.

Diğer Haberler

  1. Japonya, dünyanın en büyük nükleer santralini yeniden açıyor
  2. Elysee Sarayı’nda soygun: Binlerce avroluk gümüş eşya ele geçirildi
  3. Japonya'nın H3 roketi, uydusunu yörüngeye yerleştiremedi
  4. Araştırma: Zaman Mars'ta daha hızlı akıyor
  5. Trump, Grönland için özel temsilci atadı
  6. İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği İHA saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti
  7. Zelenskiy: Rusya'ya baskı uygulanmadan saldırılar sona ermez
  8. ABD Adalet Bakanlığı: Epstein dosyalarındaki Trump'a ait tüm materyaller yayınlanacak
  9. Endonezya'da yolcu otobüsü devrildi: 16 ölü
  10. Malezya Başbakanı Enver’den Tayland ve Kamboçya’ya diyalog ve sağduyu çağrısı

© Copyright 2025

DHA