Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DSÖ: Gazze'de 2 yılda barışı güvence altına almaya hiç bu kadar yakın olmamıştık

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Gazze’de 2 yılda barışı güvence altına almaya hiç bu kadar yakın olmamıştık. Bu fırsatı kaçıramayız” dedi.

ABONE OL
İSVİÇRE, (DHA)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından, Trump'ın Gazze planına ilişkin paylaşımda bulundu. Hamas'ın esirleri serbest bırakma taahhüdünü ve İsrail'in, Gazze’deki bombalamanın durdurulmasını da içeren planı desteklemesini memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Ghebreyesus, "2 yılda barışı güvence altına almaya hiç bu kadar yakın olmamıştık. Bu fırsatı kaçıramayız. Çok fazla can kaybı ve yıkım yaşandı" ifadelerini kullandı.

Tüm Filistinliler ve İsrailliler için sağlıklı ve güvenli bir gelecek inşa etmeye başlamaları gerektiğini belirten Ghebreyesus, DSÖ'nün, İsrail saldırıları öncesi ve bu süreçte Gazze'de ilaç ile tıbbi malzemelerin ana sağlayıcısı olduğunu kaydetti. Ghebreyesus, "7 Ekim 2023'ten bu yana 22 milyondan fazla tedavi ve ameliyatı destekleyen malzeme sağladık. Bundan sonra da Gazze'nin yıpranmış sağlık sistemini yeniden inşa etme gibi tarihi önemi olan bir görevde tüm ortaklarımızla yakın çalışmaya devam etmeyi taahhüt ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 829'a yükseldi
  2. Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev'de anma törenine katıldı
  3. İran Devrim Muhafızları: Ürdün'deki ABD komuta ve kontrol merkezi balistik füzelerle vuruldu
  4. Dışişleri Bakanı Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü
  5. CENTCOM: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
  6. Trump: İran, 2024'ten bu yana tutuklu bulunan ABD vatandaşını serbest bıraktı
  7. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  8. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi
  9. KKTC'de 15 Temmuz'un 10'uncu yılı anıldı
  10. Dışişleri Bakanı Fidan: FETÖ artık kullanım değeri bitmiş bir yapıdır

© Copyright 2026

DHA