Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DSÖ: Gazze’de bulaşıcı hastalıklar bombalardan daha fazla insan öldürebilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’de 1.3 milyon kişinin barınaklarda yaşadığını, çok sayıda bulaşıcı hastalığın görülmeye başladığını belirtti. Ghebreyesus, “Yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği göz önüne alındığında, hastalıklar bombalardan daha fazla insanı öldürebilir” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

 

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, bugün yaptığı açıklamada Gazze’de an itibarıyla 1.3 milyon kişinin barınaklarda yaşadığını belirtti. Adhanom, kalabalık sebebiyle yardımlara erişimde problem yaşandığını ve hijyen sorunları sebebiyle bulaşıcı hastalık riskinin arttığının da altını çizdi. Ghebreyesus, açıklamasında “Yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği göz önüne alındığında, hastalıklar, bombalardan daha fazla insanı öldürebilir” ifadelerine yer verdi.

“BULAŞICI HASTALIK RİSKİ GİDEREK ARTIYOR”

Ghebreyesus, şu ana kadar hastalığa yakalanmış kişi sayısını paylaşarak, barınaklarda yaşayan insanların 111 bininde solunum yolu enfeksiyonu, 12 bininde uyuz, 11 bininde bit, 36 bininde ishal, 24 bininde deri döküntüsü, 2 bin 500 kişide cilt rahatsızlıkları, 2 bin 500 kişide su çiçeği ve 1100 kişide de sarılık hastalıklarının tespit edildiğini söyledi.

 

Diğer Haberler

  1. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 196'ya yükseldi
  2. ABD'den İran'a tehdit: Kötü bir seçim yaparlarsa altyapı ve enerjiye bombalar yağacak
  3. İngiltere Başbakanı Starmer: Çocukları internette güvende tutmak için ne gerekiyorsa yapacağım
  4. Ekvador'da yolcu otobüsü nehre düştü: 11 ölü, 22 yaralı
  5. Çin: Hürmüz Boğazı'ndan serbest ve güvenli geçiş sağlanmalı
  6. İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD, ‘Önce İsrail’ hatasından vazgeçmeli
  7. Beyaz Saray: İran'la geçici ateşkesin uzatılması için müzakereler devam ediyor
  8. Kazakistan'da 1 Temmuz'da yeni anayasa yürürlüğe giriyor
  9. Trump: İsrail ve Lübnan liderleri görüşecek
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Egemenlik haklarımız söz konusu olduğunda tüm tedbirleri alırız

© Copyright 2026

DHA