Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DSÖ'den Refah'ın kapanmasından bu yana ilk tıbbi tahliye

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapanmasından bu yana dün ilk kez 21 hastanın tedavi edilmek üzere Gazze dışına gönderildiğini duyurdu.

ABONE OL
Şara Zehra Özbey, (DHA) –

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklamasında, “Dün 21 hastanın Gazze dışına tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, 7 Mayıs'ta Refah sınır kapısının kapatılmasından bu yana gerçekleşen ilk tahliye. Halen 10 binden fazla hastanın tıbbi tahliyeye ihtiyacı var. Refah ve Karem Şalom da dahil olmak üzere mümkün olan tüm güzergâhlar üzerinden Mısır'a, Batı Şeria'ya, Doğu Kudüs'e ve gerektiğinde diğer ülkelere tıbbi tahliyelerin kolaylaştırılması çağrısında bulunuyoruz.

 

Tıbbi tahliyelerin sürdürülmesi ve sürecin güvenli, zamanında, şeffaf ve organize bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hastaların acilen Gazze'de alamayacakları hayat kurtarıcı özel bakıma ihtiyaçları vardır” dendi.

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA