Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DSÖ'den Refah'ın kapanmasından bu yana ilk tıbbi tahliye

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapanmasından bu yana dün ilk kez 21 hastanın tedavi edilmek üzere Gazze dışına gönderildiğini duyurdu.

ABONE OL
Şara Zehra Özbey, (DHA) –

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklamasında, “Dün 21 hastanın Gazze dışına tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, 7 Mayıs'ta Refah sınır kapısının kapatılmasından bu yana gerçekleşen ilk tahliye. Halen 10 binden fazla hastanın tıbbi tahliyeye ihtiyacı var. Refah ve Karem Şalom da dahil olmak üzere mümkün olan tüm güzergâhlar üzerinden Mısır'a, Batı Şeria'ya, Doğu Kudüs'e ve gerektiğinde diğer ülkelere tıbbi tahliyelerin kolaylaştırılması çağrısında bulunuyoruz.

 

Tıbbi tahliyelerin sürdürülmesi ve sürecin güvenli, zamanında, şeffaf ve organize bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hastaların acilen Gazze'de alamayacakları hayat kurtarıcı özel bakıma ihtiyaçları vardır” dendi.

Diğer Haberler

  1. New York'ta evde çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti
  2. Avrupa’da uçaklara bomba ihbarı
  3. Türkiye'den 22 üniversite bilimsel yayın hacmine göre dünyada ilk 1000'e girdi
  4. İran: ABD savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanıyor
  5. İran: Hürmüz Boğazı'nda 2 tanker mayına çarptı
  6. Zelenskiy, Trump'ın temsilcileri Witkoff ve Kushner ile görüştü
  7. ABD'de helikopter düştü: 1 ölü, 2 yaralı
  8. Vance: Cumhuriyetçilerin seçimi kaybetme nedeni İran savaşı
  9. ABD'deki seçimlerde Demokratlar, Senato ve Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etti
  10. Suriye ile Suudi Arabistan arasında kalkınma finansmanı anlaşmaları imzalandı

© Copyright 2026

DHA